Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, februari 14, 2009

Vitamine C voor fanatieke zangers in Loon op Zand

LOON OP ZAND - Loon op Zand krijgt een nieuw gezelligheidskoor. De Loonse Mieke van der Velden (38) en haar man Erik (45) zijn druk bezig om nog voor het komend voorjaar een compleet koor te hebben staan.

Het echtpaar kwam op het idee omdat zingen momenteel in is. "Overal komen de koren als paddenstoelen uit de grond, en daar mag het muzikale dorps Loon op Zand zeker niet in achterblijven", vertelt Mieke die het koor gaat dirigeren. Een naam hebben de oprichters al: VITAMINE C!. "De naam is bewust gekozen. Vitamine C is gezond voor de mens en de C staat voor de eerste noot op de toonladder." Mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder kunnen zich aanmelden voor het koor. Het repertoire zal voornamelijk bestaan uit Nederlandstalige meezingers. "De mensen hoeven echt geen noten te kunnen lezen".

Het idee lijkt aan te slaan in het dorp. "We hebben het idee gelanceerd in het dorp en we hebben al zo'n 25 mensen die mee willen doen", vertelt Erik. Ook hebben zich al mensen gemeld die de muziek willen verzorgen.

Dinsdag 3 maart om 20.00 uur wordt een kennismakingsavond gehouden voor alle belangstellenden in kampeerboerderij De Mussenberg aan de Berkenlaan in Loon op Zand.

Mieke, eerder dirigente bij het Kaatsheuvels koor De Levensgenieters, benadrukt dat niet alleen mensen uit Loon op Zand welkom zijn, maar ook mensen uit De Moer en Kaatsheuvel die gezellig een avondje per week willen zingen. De repetities worden waarschijnlijk gehouden in Manege van Loon. "Het moet nogal gek lopen als het die locatie niet wordt. We zijn voor tachtig procent rond met Manege van Loon."

Inlichtingen via 0416-363677.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groeb