Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, februari 13, 2009

'Dorpshart Kaatsheuvel niet te stads'

KAATSHEUVEL - Het nieuwe centrum in Kaatsheuvel moet een dorps en gezellig karakter krijgen.

Vooral de architectuur van het nieuwe multifunctioneel centrum (Carré) en het gemeentehuis verdienen bijzondere aandacht. Bij politiek en inwoners bestaat de vrees voor te kolossale gebouwen. Het college laat de ontwerpen van het Carré en het gemeentehuis nu verder uitwerken. Het wil de komende maanden een brede discussie opstarten over de architectuur. Belangrijke vraag is of de bouw van het nieuwe dorpshart echt moet aansluiten bij de stijlen uit het verleden, of dat ook een wat 'eigentijdse vormgeving' mogelijk moet zijn.

Gisteravond boog de Loonse politiek zich over de voorlopige plannen voor het 'Bruisend Dorpshart'. In juni moet ze een definitief oordeel vellen over het miljoenenproject. Alle partijen willen in ieder geval een levendig centrum in Kaatsheuvel, met een nieuw dorpsplein, horeca en woningen. De meeste discussie levert het Carré en de uitbreiding en renovatie van het gemeentehuis op. Ook de gebruikersgroep (met daarin inwoners, ondernemers en andere betrokkenen) twijfelt sterk over het dorpse karakter van het nieuwe hart. "De schetsontwerpen van het Carré en het gemeentehuis geven een stedelijke, massale indruk", stelt de groep. De meeste politieke partijen toonden zich ook bezorgd over de omvang van met name het Carré, met daarin zalen voor muziek en uitvoeringen, bibliotheek, cultureel café en mogelijk de VVV. Volgens wethouder Hans Waijers zijn nog wel enkele aanpassingen mogelijk om het 17 meter hoge gebouw minder massaal te laten lijken, maar dat het Carré zeker ook niet te klein kan worden.

10 Comments:

Anonymous Anoniem said...

noemen ze DAT gezellig

13 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

DIT noemen ze gezellie

13 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Je houdt je hart vast als je dat allemaal leest.Als dit alles maar geen gigantisch debacle word.Is het dorp Kaatsheuvel geschikt voor dit soort plannen? Gokken ze nog steeds op een hoop publiek van de Efteling;dat kan men wel vergeten want die zorgen voor eigen faciliteiten.Waar moet het publiek dan vandaan komen? Wat betreft de horeca kunnen ze in heel Kaatsheuvel maar één kroeg een beetje draaiende houden.Kortom B en W en gemeenteraad hebben een veel te grote broek aan!!!

13 februari, 2009  
Blogger cilomax said...

wat ik me zelf telkens opnieuw afvraag "waarom kan er in een gat als Eersel wel een overvloed aan horeca-gelegenheden bestaan en in Kaatsheuvel niet"

13 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Hè gezellig, we blijven een dorpje. Ongetwijfeld met een Swiebertje en bromsnor. En kapelaan Odekerke niet te vergeten. Leuk!

13 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

nou de gemeente zeggen bij voorbaat al nee als ze hier een kroeg willen beginnen,behalve in loon daar mag het wel

13 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

noem nou eens een ding wat wel goed is gegaan in kaatsheuvel.
is ooit een drieluik geweest , ja behalve het zwembad , daar komen teveel mensen.
dat plein is ooit gemaakt om een schaatsbaan te maken in de winter, twee keer dus , toen was het te druk.
en nu dat bruisend dorpshart , het lachertje dus.
komt er dus nooit , er zullen eens vreemde mensen in kaatsheuvel komen, en dan nog wel op terassen .
dat is dus echt een vies woord in kaatsheuvel, die amtenaren kunnen dus niet goed velen dat er mensen op terassen zitten terwijl zij slapen.

peter

14 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

er is al jaren niks te doen in dit dorp en toch blijft iedereen klagen, er moet gewoon iets komen voor de jongeren zodat er niet zoveel meer word gesloopt

14 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik ben geboren in kaatsheuvel en woon er nog steeds. Maar ik heb nog steeds niets zien veranderen aan gezelligheid, het moet alleen maar groter en groter, ze moeten ook is denken aan de inwoners en niet alleen aan de toeristen. Het volk in kaatsheuvel is zo gezellig: plaats meer horeca waar mensen elkaar kunnen zien. En zorg ook voor jongeren-centra, zodat er geen tuig meer is op straat.
Want een ding is zeker: nu jantje smit van het plein is. Is het niks meer aan in kaatsheuvel

16 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Een jongerencentra is er, alleen er wordt vergeleken met andere gemeenten veel te weinig aandacht aan geschonken en geinvesteerd. Met de mond gebeurd het, maar ik zou de daden wel eens willen zien. Maar we hebben nu de Twern als overkoepelende instelling voor het JC, ik hoop van harte dat dat iets op gaat leveren, want de vrijwilligers werken er hard zat voor, en dat mag ook wel eens gezegd worden!

19 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home