Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 11, 2009

Leden Rekenkamercommissie benoemd

Leden Rekenkamercommissie benoemd
Op 5 februari jongstleden is tijdens de raadsvergadering de evaluatie van de Rekenkamercommissie aan bod gekomen. Daarnaast zijn 2 leden herbenoemd en is er 1 nieuw lid benoemd.

In december 2005 heeft de raad besloten om een Rekenkamercommissie in te stellen, in samenwerking met gemeente Goirle, bestaande uit 3 leden. De Rekenkamer functie is in de wet opgenomen om zo de controlerende bevoegdheden van de raad te versterken.
Bij het instellen van de Rekenkamercommissie is afgesproken dat het functioneren van deze commissie halverwege de raadsperiode geƫvalueerd zou worden. Deze evaluatie heeft plaatsgevonden op basis van uitkomsten van ingevulde vragenlijsten. Uit deze evaluatie blijkt dat er geen aanleiding is te kiezen voor een andere opzet. De Rekenkamercommissie draagt bij aan de controlerende rol van de raad en de versterking van de kwaliteit van het bestuur.

Twee leden van de rekenkamercommissie, namelijk de heren J.B. Val en C.A.M. Kuijpers hebben laten weten herbenoemd te willen worden. De heer P. van Velzen heft laten weten om persoonlijke redenen af te zien van herbenoeming. Om die reden is er een sollicitatieprocedure gestart in oktober/ november 2008. uit deze procedure is unaniem voorgesteld om mevrouw J. Hendrickx te benoemen als nieuw lid van de Rekenkamercommissie. De raad heeft tijdens de vergadering van 5 februari jongstleden besloten deze leden te benoemen.