Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 12, 2009

Verhagen ontvangt boek van Stan Storimans

TIBLISI - Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft woensdag in het vliegtuig op weg naar Georgië het boek van cameraman Stan Storimans uit Goirle gekregen. Marjolein Storimans, de vrouw van de vorig jaar in Georgië overleden journalist, wilde graag dat de minister het boek kreeg.

Het boek is geschreven door Brabants Dagblad-journalist Johan van Grinsven. Roel van Hees, een medewerker van Storimans, gaf het boek aan de minister. " Zij wilde dit aan hem geven omdat de minister zich altijd zeer betrokken heeft betoond." Verhagen was zelf op zijn begrafenis en heeft haar persoonlijk de uitslag van het onderzoeksrapport toegelicht.

De minister was duidelijk aangedaan. Hij bezoekt donderdag, precies zes maanden na dato, het Stalinplein in de Georgische stad Gori.

"Dat doet je toch al wat." Storimans kwam op 12 augustus om het leven toen hij samen met RTL-journalist Jeroen Akkermans verslag deed van het conflict over Zuid-Ossetië.

Nederland heeft onderzoek laten verrichten naar de dood van de journalist. Verhagen blijft er bij dat hij door Russische clustermunitie om het leven is gekomen. De Russen ontkennen dat en hebben ook een onderzoek aangekondigd. Dat is vooralsnog niet verschenen.

De reden van dit bericht is dat ik een zeer kleine bijdrage heb nogen leveren aan het boek, wat overigers een aanrader is voor iedereen,

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Jan, daar hoef je toch geen reden voor plaatsing bij te zetten? Iemand die zijn leven riskeert om anderen nieuws te brengen is in mijn ogen een held. Dat is reden genoeg.

12 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Held ?

12 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Werken in oorlogsgebieden getuigt inderdaad van moed. En toch hoop ik dat het boek niet eenzijdig de schuld bij de Russen legt. Beide partijen ( allebei dicaturen) gebruiken deze vreselijke wapens. En laten we niet vergeten wie er is begonnen met schieten: Georgie! Een leuke Nederlandse presidentsvrouw ten spijt....

13 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Moed ?

13 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Moed ja. En dat moet.

15 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home