Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, februari 14, 2009

Geen oude vondsten bij Markt

KAATSHEUVEL - Het archeologisch onderzoek in de omgeving van het Marktplein in Kaatsheuvel heeft de afgelopen week geen bijzondere vondsten opgeleverd.

Het onderzoek richtte zich met name op de Trekvaart, die daar ooit heeft gelopen. In de gemeente Loon op Zand ging vroeger veel (turf)transport over het water.

Op verschillende plaatsen bij de Markt zijn proefsleuven gegraven. Maar het onderzoek viel niet mee door alle leidingen en kabels in de grond, aldus archeoloog Sjaak Moonen. Er kon daarom niet echt diep gegraven worden. Bij het onderzoek zijn dus geen funderingen of oeverbeschoeiingen aangetroffen, en geen bijzondere historische voorwerpen naar boven gekomen. De klus zit er nu voorlopig op.

Volgens Moonen wijzen tekeningen erop dat de Trekvaart wel degelijk in deze omgeving gelopen heeft. Hij hoopt nieuw onderzoek te laten doen, wanneer het Marktplein op de schop gaat, en kabels en leidingen weg moeten.

Het archeologisch onderzoek is nodig om de plannen voor het nieuwe (bruisend) dorpshart in Kaatsheuvel uit te mogen voeren. Heel bijzondere vondsten zouden het project kunnen vertragen

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

lekker he , we graven niet dieper als toen het huidige plein is gemaakt.
lekker spelen in het zand dat er toen is neergegooid.
maar vooral niet dieper

15 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

ik vind het bruisend hart al een hele bijzondere vondst

15 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik had gehoopt dat ze mijn knikkers uit 1966 terug zouden vinden. Maar als ze zelfs die al niet kunnen vinden en dus niet dieper gaan graven, dan kunnen we die Romeinse munten ook wel vergeten.

15 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

sjee ik had verwcht dat ze wel een bruisbad tegen zouden komen!

15 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

"Heel bijzondere vondsten zouden het project kunnen vertragen"

Dan vooral niet te diep graven. Stort die funderingen maar een keer.

16 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home