Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 18, 2009

Verhalen gaan toeristen lokken

LOON OP ZAND - Loon op Zand wil zich promoten als dé Verhalen- en Avonturengemeente. Het streven is om meer toeristen en recreanten te trekken en dat het hele jaar door.

Gemeente wil samen met ondernemers en betrokken instanties de ideeën voor Loon op Zand, verhalen- en avonturenland nu verder uitwerken.

Met de Efteling en de Loonse en Drunense Duinen heeft de gemeente Loon op Zand al twee grote toeristische trekkers binnen de grenzen. Maar de gemeente ziet volop kansen om het toerisme en recreatie in de streek nog verder uit te breiden, zo blijkt uit de nieuwe toeristisch-recreatieve visie 'Verhalen- en avonturengemeente Loon op Zand - Beleef de Brabantse Duinen !. Die visie is opgesteld samen met de Lokaal Toeristische Adviesraad, waarin diverse (toeristische) ondernemers en belangenorganisaties zitten.

Toeristisch Loon op Zand blijft vooral mikken op de gezinnen met kinderen, 55-plussers, 65-plussers en groepen. Daarnaast is ook aandacht voor het 'zakelijk en internationaal toerisme'. "We willen het hele jaar aantrekkelijk zijn voor de toerist, dus niet alleen in de zomermaanden", stelt wethouder Hans Waijers.

Met respectievelijk de Efteling en Experience Island Het Blauwe Meer in Kaatsheuvel en Loon op Zand wil de gemeente inzetten op 'beleving en avontuur.' "Avontuur moet je dan niet verwarren met kabaal", aldus Waijers. "Avontuur betekent ook dat er veel te beleven valt." Voor de overige (natuur)gebieden en De Moer staan 'gemak en rust' meer centraal. Volgens de visie kan Loon op Zand een 'modelgebied worden voor verhalen met een eigentijds elan'.

"De verhalen rond Loon op Zand spreken zeer tot de verbeelding", aldus Waijers. "Neem de geschiedenis van de Efteling, het verhaal van een ondergestoven dorp in de duinen, de geschiedenis van schoenen en lederwaren." Die verhalen kunnen meer bekendheid krijgen door bijvoorbeeld festivals, speciale wedstrijden, rondleidingen, sprookjesroutes en theater. En dat allemaal met een link naar natuur, geschiedenis en cultuurhistorie. "We hopen op mooie ideeën van ondernemers en instanties."

De gemeente wil de komende tijd volop aandacht besteden aan de promotie van Loon op Zand. Verder moeten ondernemers en organisaties de kans krijgen om hun plannen te ontwikkelen. Ook wil Loon op Zand op het gebied van toerisme samen blijven werken met de buurgemeenten om Midden-Brabant echt op de kaart te zetten.

Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Weet je wat ik altijd zo jammer vind: Het college heeft steeds zo'n goed idee, prachtig geformuleerd aan de pers en regelmatig ben ik het nog mee eens ook. Ook ik denk dat het goed is dat je onze gemeente promoot voor toeristen, en we hebben er ook vanalles voor 'in huis' zoals de Efteling en de prachtige duinen. We zijn inderdaad een gemeente met een clutuur en geschiedenis.
Het probleem van ons college is dat het altijd blijft bij een mooie visie en er nauwelijks iets concreet van de grond komt.
Want, met alle respect, wat zie ik er volgend jaar zomer van terug?

18 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Een parkeergarage!!

18 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

een bruisende geldverslindende parkeergarage,want ons centrum zal overspeold gaan worden door teoristen die in de onderhand 500 tellende friettenten een diner komen nuttigen,ne vette frikandel spec. of een frietje sate.
of ze komen eten in de neiuwe brandweerkazerne,wat een feest weer in de kets,alles draait om de teoristen en het eigen volk,en de jeugd die willen eens wat horeca en leuke terasjes,niet weer zon kakrestaurant of de duizenste friettent.

18 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Een gemeente van Verhalen en Avonturen ....

Ja ..., zo kun je een gemiddelde raadsvergadering ook noemen.

Verhalen kunnen ook sprookjes zijn en sprookjes beginnen met " er was eens...", ze gaan over zaken die alleen in je fantasie bestaan en eindigen met " .. en ze leefden nog lang en gelukkig..."

Laten we genieten van de mooie verhalen en spannende avonturen in deze gemeente, een biertje pakken in het cafe in de Hoofdstraat en weer lekker gaan slapen ...

Morgen is het weer vroeg dag en moeten we gaan werken om inkomstenbelasting af te mogen staan ter financiering van de verhalen en avonturen.

Met vriendelijke groet, uw aller Cornelis

18 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

wat denk je als dit colege verhaaltje gaat vertellen aan andere , ja is echt geloofwaardig dus. zitten ze de inwoners van kaatsheuvel loon op zand en de moer al jaren te doen,

19 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

alleen de efteling is goed in sprookjesverhalen de gemeente moet geen verhaaltjes de lucht in brengen.

20 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home