Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, maart 28, 2009

DESK krijgt te weinig in Deurne

Deurne - DESK

Bekijk fotoalbum door te klikken op foto

Deurne – Kees van Loon had voor de wedstrijd voor de zelfde basis-elf gekozen als donderdagavond thuis tegen UNA. Naar de wedstrijd verliep totaal anders als tegen UNA toen DESK fel van start ging.

Of het nu aan de eerste lentedag, een uur minder slapen of aan het feit dat DESK drie wedstrijden in één week in de benen had, maar de ploeg van Kees van Loon begon onherkenbaar zwak.

Eigenlijk hadden de Kaatsheuvelnaren al in de eerste minuut een penalty tegen moeten krijgen. Scheidsrechter Benali uit Utrecht was coulant en wuifde alle protesten van de Deurnenaren weg. Een minuut later zag doelman Rini Hoevenaar schoten van de Deurnese spitsen net langs zijn doel gaan.

DESK deelde kleine plaagstootjes uit maar kreeg geen echte kansen. Ook Deurne kwam er niet echt uit. Pas in de 22e minuut haalde Maarten Vos van links uit en scoorde de 1-0. De neutrale toeschouwer zou dan denken dat een van de twee ploegen écht gaat voetballen. Maar dat gebeurde niet. De wedstrijd kabbelde voort tot in de 29e minuut.

Jelle Hakkert ging een duel aan en raakte daarbij een speler van Deurne. De scheidrechter trok direct rood. (Elleboog!) Hakkert zelf ontkende zelf overigens dat hij een slaande beweging had gemaakt. DESK moest met tien man verder, iets wat achteraf geen nadeel bleek te zijn. DESK pakte het ondertal prima op en begon toen pas echt te voetballen. Net voor de rust zag Roel Willemse zijn kopbal net naast het doel van Budziak gaan.

In de tweede helft stond er een heel ander DESK op het veld. Van Loon bracht Van den Oudenallen en Bink voor Fuchs en Van der Linden. Het tempo ging omhoog en DESK had een overwicht. Deurne wist zich geen raad met een man minder en begon steeds onzekerder te voetballen.

Dit mondde voor DESK uit in diverse kansen van Aerts en Willemse maar de bal wilde er niet in. Ook het schot van Michel Smulders die in de 78e minuut voor Scholten in het veld was gekomen kwam trof geen doel. Deurne kreeg kleine kansjes maar wist niet verder van de zestien meter te komen. Gezien de tweede helft had DESK zeker en gelijkspel verdiend, maar ging uiteindelijk zonder punten naar huis.

Trainer van Loon stond voor een raadsel. “We hebben het in de eerste helft laten liggen. We speelden slap, timide. We wonnen geen duels en speelden ongeïnspireerd en flauw. In de tweede helft hebben we het met opportunistisch spel nog proberen te redden en bij Deurne sloop er de angst in. Onze jongens hebben in elk geval de tweede helft met hun hart gespeeld”. Volgens Kees van Loon verdiende zijn elftal voor de tweede helft een compliment. “Maar waar DESK deze week negen punten had kunnen behalen moet de club het doen met slechts drie punten tegen UNA.