Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 25, 2009

Reptielenhuis lonkt naar Kaatsheuvel

TILBURG/KAATSHEUVEL - Dierenpark Reptielenhuis De Oliemeulen in Tilburg is hard op zoek naar een nieuwe, grotere locatie.

Het blijkt uiterst lastig om een geschikte plek te vinden. De Oliemeulen kijkt inmiddels ook buiten de Tilburgse gemeentegrenzen. Het dierenpark heeft bij de gemeente Loon op Zand gepolst of daar ruimte beschikbaar is voor het Dierenpark en Reptielenhuis.

"We blijven het liefst in Tilburg", aldus Jan Walhout, directeur van De Oliemeulen ('het vreemdste dierenpark van Nederland'). "Met deze stad voelen we ons nauw verbonden. Alleen lukt het de gemeente Tilburg tot dusver niet om ons een goede alternatieve locatie aan te bieden. Ze claimt nu geen grond hiervoor te hebben. En de tijd begint echt te dringen."

Vandaar ook de contacten met de gemeente Loon op Zand. Deze staat zeker niet afwijzend tegenover de komst van De Oliemeulen. "We hebben verder ook met de Efteling gesproken", vertelt Walhout. "Het attractiepark ziet een eventuele verhuizing van De Oliemeulen naar Kaatsheuvel niet als een bedreiging. Integendeel", stelt hij.

Maar De Oliemeulen geeft de hoop op een mooie locatie in de gemeente Tilburg nog niet op. "We zitten hier al ruim twintig jaar, en De Oliemeulen is in Tilburg toch een begrip."

Volgens Walhout is een verhuizing van het dierenpark in ieder geval hard nodig. Het huidige onderkomen aan de Reitse Hoevenstraat is te krap.

Verder staat door de uitbreiding van De Rooi Pannen die school veel te dicht op het Dierenpark, vindt Walhout. De Oliemeulen wordt daardoor in zijn mogelijkheden beperkt, stelt hij. "We moeten hier dus echt weg."

Er zijn al de nodige locaties in en rond Tilburg in beeld geweest, en weer afgevallen. De Oliemeulen wil bij een verhuizing ook heel wat meer grond dan nu: van de huidige anderhalve hectare naar zo'n vijf à zes hectare.

Walhout benadrukt dat bij een eventuele verhuizing de opzet van De Oliemeulen hetzelfde blijft. "Het blijft een kleinschalig park, waar bezoekers echt kennismaken met de dieren." Bij de gemeente Tilburg kon gisteren niemand reageren.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Reptielenhuis.
Vreemd dat Tilburg geen goede locatie kan aanbieden.Zit hier soms iets anders achter?Heeft het misschien te maken met het soort bedrijf of bijv.vrienddierlijke aspecten.Als dat zo is dan kunnen ze beter wegblijven uit de gemeente Loon op Zand !!!

25 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

sdacascascxasx

25 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

in kaatsheuvel zitten zeker meer reptielen

25 maart, 2009  

Een reactie posten

<< Home