Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

Gemert-DESK
Naar fotoalbum

Posted by Picasa
“We hebben verloren van de kampioen”

Gemert – DESK heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Gemert met 5-0 verloren. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van ex-voorzitter Piet Henskens. De spelers van DESK speelden met rouwbanden om.

DESK voetbalde het eerste halfuur goed. Het had in de 3e minuut zelfs op voorsprong kunnen komen. Roel Willemse zag zijn schot echt via de lat over het doel van Gemert gaan. In de 16e minuut dook Jelle Hakkert alleen op voor doelman Sven van Ommeren. Zijn inzet ging net naast het doel. Een vrije trap van Fuchs en een kopbal van Willemse leverde echter niets op. Kortom, DESK had eigenlijk voor moeten staan. Maar, het is een ongeschreven voetbalwet, dat als je zelf de kansen niet benut, de tegenstander dat wel doet. Dat bleek ook. In de 32e minuut kreeg Erik van de Dijk (ex PSV en Helmondsport) de bal vanaf rechts aangespeeld. Hij knalde de bal snoeihard achter Hoevenaar. Vier minuten later werd dezelfde Erik van Dijk wederom vrij vanaf rechts aangespeeld. Hij twijfelde niet en scoorde de 2-0. DESK had nog geluk dat het voor rust geen 3-0 was. In twee minuten tijd had de thuisclub uit twee opgelegde scoringskansen eigenlijk moeten scoren. De ruststand bleef echter beperkt tot 2-0.

De tweede helft begonnen de gastheren fel. Gemert liet de bal het werk doen en trakteerde het publiek op vloeiend combinatiespel. In de 58e minuut slalomde Bas van de Rijken door de verdediging van DESK en gooide de wedstrijd in het slot: 3-0. DESK kwam er niet meer aan te pas In de 76e minuut maakte Jody Klerks hands in het strafschopgebied. Door een feilloos genomen pingel bracht Bas van der Reijken de stand op 4-0. Wat volgde was een voetbalshow van de gastheren, die met vloeiende combinaties (een keer raken) telkens weer een aanvaller voor doelman Hoevenaar wisten te zetten. Gelukkig voor DESK verzuimde de thuisploeg de score te verhogen. In de 87e minuut was het echter prijsschieten. Nadat twee man gemist hadden haalde Valkenstijn definitief de trekker over en bepaalde de eindstand op 5-0.

Robert Fuchs, die in de 65e minuut gewisseld werd stak zijn teleurstelling over zijn eigen spel niet onder stoelen of banken. “Maar als die bal op de lat erin gaat dan had ik het nog weleens willen zien”. Iedereen heeft donderdag een zware dag gehad. Het overlijden van Piet Henskens heeft op hem een grote impact gehad. “Dat hakt erin”. Volgens Kees van Loon mag dit echter niet gebruikt worden als excuus voor de 5-0. “Zoiets is gewoon niet meetbaar, dus mag je je daar niet achter verschuilen”. Volgens van Loon is Gemert een potentiële titelkandidaat. “Wij hebben vandaag tegen de kampioen van de hoofdklasse gespeeld”. Trainer Bert Ruijsch was zeer te spreken over zijn ploeg en vooral over Erik van Dijk. “Die draait zelfs nog om een bierviltje”. Donderdag krijgt DESK als Una naar Kaatsheuvel komt om 20.00 uur een herkansing. Hopelijk loopt het dan beter af.