Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 20, 2009

'Beledigende taalvraagt om actie'

KAATSHEUVEL - De kwetsende teksten op de houten bouwafscheiding op de hoek van de Peperstraat en Hoofdstraat in Kaatsheuvel zijn de gemeente Loon op Zand en veel inwoners een doorn in het oog.

Bij gemeente en jongerenwerk leeft nu het idee om de jeugd de houten wand te laten beschilderen. Een afscheiding met vrolijke tekeningen of graffiti wordt wellicht minder snel volgekalkt met beledigende teksten, zo is de hoop.

In het Kaatsheuvelse centrum bouwt aannemersbedrijf Oome een nieuw woon- en winkelcomplex. Het terrein op de hoek Hoofdstraat-Peperstraat is afgeschermd door een grote, houten afscheiding. Recent is de wand volgekalkt met grove teksten. Zo worden toekomstige bewoners ernstige ziektes toegewenst.

Gisteravond sprak de VVD tijdens de raadsvergadering haar afschuw uit over de bekladdingen. "De wand is rijkelijk voorzien van de meest afschuwelijke teksten, die zo snel mogelijk moeten verdwijnen", aldus raadslid Jacky Smit. Ook wilde ze weten of de aannemer gedwongen kan worden die bekladdingen te verwijderen. Volgens burgemeester Wim Luijendijk heeft de aannemer op eigen initiatief al teksten onleesbaar gemaakt, maar zijn inmiddels alweer nieuwe op de wand gekalkt. De VVD opperde het idee om de nu kale wand te voorzien van schilderingen of graffiti. "Er kan een wedstrijd aan verbonden worden samen met jongerenwerk, Crossroads, lagere scholen of Mollercollege", stelde Smit. "Uiteraard met toestemming van aannemer en winkeliers." Volgens Luijendijk leeft dit idee ook al bij gemeente en jongerenwerk, en wordt nu gekeken wat haalbaar is.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik ben afgelopen weeekend even gaan kijken en er staat inderdaad het een en ander op dat niet door de beugel kan. Ziekteverwensingen naar bewoners en politie. Een iemand maakt het helemaal bont door te roepen dat het and dat daar gebouwd wordt straks in brand staat.
Allemaal stoerdoenerij van een stel 16 jarige pukkelige pubers natuurlijk, maar ik snap dat je er aanstoot aan kan nemen.
Toch moet je echt wel goed kijken om het te kunnen lezen, aangezien het allemaal met een simpele marker geschreven is.
Loop een willekeurige steeg in en je vindt dezelfde teksten. Hetzelfde geldt op prullebakken rondom pleintjes waar jeugd hangt. Is deze tijdelijke schutting nou echt iets om zo veel aandacht aan te geven?

23 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Heey Henk, heb jij cancer?

27 maart, 2009  

Een reactie posten

<< Home