Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 20, 2009

Kaatsheuvels bedrijf wil militaire brillen leveren

KAATSHEUVEL - Leverancier van militaire uitrusting Noorloos Specialist Equipment uit Kaatsheuvel heeft woensdag een laatste poging gedaan om alsnog 10.600 scherfwerende brillen aan Defensie te mogen leveren.

In een kort geding bij de Haagse rechtbank vocht Noorloos de aanbesteding aan.

Het handelsbedrijf schreef in op de openbare aanbesteding, maar Defensie gunde de opdracht aan een concurrent. De door Noorloos ingestuurde modelbril zou niet aan de veiligheidseisen voldoen. Noorloos betwist dit, zijn bril zou zelfs beter zijn.

Het ministerie stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de brillen. Ze moeten beschermen tegen kogels en granaatscherven, maar ook stof en scherp zonlicht weren. ,,Het mag niet zo zijn dat in oorlogssituaties de lenzen loslaten of de bril niet bestand is tegen scherven'', zei de advocaat. Hij wees voorts op onvolledige testrapporten en ook zou de bril van Noorloos het gezichtsveld beperken door het middenstuk. Rechter mr. M. Nijhuis zei geen specialist te zijn op het gebied van oorlogsbrillen.

Noorloos viste ook achter het net bij een Defensie-order voor jassen. Deze aanbestedingszaak dient donderdag, ook bij de rechtbank in Den Haag.