Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 17, 2009

Roep om controles ‘paarden’

Politieke steun voor veelbesproken nota ‘Paardenhouderijen.’

Loon op Zand moet nu daadwerkelijk gaan optre­den tegen ‘illegale’ activiteiten bij paardenhouderijen in de gemeen­te. Die boodschap van de politiek is duidelijk. Komende donderdag stelt de gemeenteraad vrijwel ze­ker de nieuwe beleidsnota Paar­denhouderijen vast.

De gemeente Loon op Zand wil met duidelijke regels een eind ma­ken aan de onrust binnen de Loon­se paardenwereld. Al lang klagen maneges over paardenpensions, die het niet zo nauw nemen met de regels.

Na overleg met diverse instanties, zoals ZLTO en paardenhouderijen, ligt er nu de nieuwe nota ‘Paarden­houderijen’ op tafel. Een gevoelig punt was het lesgeven op paarden­pensions. Dat mag nu alleen aan mensen die daar hun paard stal­len. Bij maneges kunnen ook men­sen van buitenaf les krijgen.
De meeste politieke partijen zijn tevreden over de nieuwe nota. Wel moeten de regels echt gehand­haafd worden, stellen ze. Vooral de VVD vraagt zich af hoe de ge­meente Loon op Zand dat gaat doen.

De Kaatsheuvelse manegehouder Walter Pullens heeft in een brief aan de gemeenteraad nog eens for­se kritiek geleverd op de gemeen­te, die volgens hem al jaren niet optreedt tegen illegale activiteiten bij paardenhouderijen. Dat leidt tot wantoestanden en oneerlijke concurrentie voor de professionele paardenmaneges, stelt Pullens. Vol­gens wethouder Hans Waijers (CDA) had de handhaving in het verleden inderdaad soms beter ge­kund, maar wordt nu gewerkt aan een goed beleid van controleren en optreden.

Overigens onderzoekt de Nationa­le Ombudsman op dit moment nog of de gemeente Loon op Zand nalatig is geweest bij de aanpak van ‘illegale’ paardrijlessen op paar­denhouderijen.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Nota paardenhouderijen.
Waarom zouden de manegehouders het allemaal zo goed doen.Zijn hun vergunningen wel eens getoetst en is het normaal dat in maneges soms meer horeca aktiviteiten zijn dan paarden aktiviteiten. Manege houders:verbeter de wereld en begin bij jullie zelf! En VVD laat je niet voor het karretje spannen van Dhr.J.Sars

17 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

mooi zo,en laat ze ook de stront opruimen die ze achterlaten.
want een hond mag ook niet schijten op de stoep.
of anders geef ze ook een verbaal.

19 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

of net als bij honden, Paardenbelasting.

20 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

En dan 5x duurder want die stront is ook 5x groter

20 maart, 2009  

Een reactie posten

<< Home