Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 17, 2009

'Je kunt hier niet fatsoenlijk winkelen'

Loon op Zand – De directie van autobedrijf van Roosmalen is zwaar teleurgesteld in het gemeentebestuur van gemeente Loon op Zand. Het college wees onlangs de vestiging van een Emté in het pand van Van Roosmalen aan de Hoge Steenweg definitief af.

De gemeente wil het winkelgebied beperken tot het centrum. Een grote supermarkt aan de andere kant van Loon op Zand zou voor leegloop zorgen van het huidige winkelcentrum aan het Oranjeplein.

De woordvoerster van het bedrijf zegt niet te begrijpen waarom in Kaatsheuvel de supermarkten zich wel buiten het kernwinkelgebied mogen vestigen en in Loon op Zand niet. Ook is er kritiek op de huidige Emté die gevestigd is aan het Oranjeplein. “Je kunt er terecht voor een pak suiker maar voor fatsoenlijke boodschappen moeten de Loonse inwoners naar Kaatsheuvel. Op deze manier bloedt het dorp dood”, aldus de woordvoerster. Overigens gaan in het dorp sterke geruchten dat de Emté gaat sluiten en dat er in het pand zich een PLUS zou vestigen. Communicatiemedewerker Wilco Jansen van moedermaatschappij Sligro ontkent dit echter. Volgens hem heeft de Emté geen plannen om uit te vertrekken. “We zijn wel met de verhuurder in gesprek om te bekijken of we mogelijk uit kunnen breiden. Misschien komt er dat nog eens van”. Ook bij het hoofdkantoor van de Plus is niets bekend over de vestiging van een nieuwe supermarkt in Loon op Zand.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Em-Te gaat echt niet weg , ze hebben geen concurrentie , die hebben het alleenrecht in Loon Op Zand en bezitten daar een monopolie positie .

17 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Wie in de gemeente Loon op Zand is er nu wel tevreden over B en W en gemeenteraad. Zoeken we op! Maar we zullen moeten blijven zoeken helaas!

17 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Tja, je kunt wel een monopoliepositie hebben, maar als je winkel waardeloos is dan blijven de mobiele klanten echt wel weg. Zelfs op een rustige doordeweekse ochtend kom je veel Loonse mensen tegen in Kaatsheuvel.
Sorry middenstand Loon op Zand. Maar in de buurt zitten ook andere winkels waar ik nu winkel.

17 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik ben trouwe klant bij de Em-Té en ik blijf dat ook. Natuurlijk kom ik ook wel eens iets tegen wat niet meer op voorraad is, maar waar kom je dat niet tegen. In Kaatsheuvel of Tilburg boodschappen doen is ook echt niet altijd alles. En wat ook nog gezegd mag worden: sinds de nieuwe manager vorig jaar is gekomen is de winkel beter voor elkaar dan ooit. Onlangs sprak ik hem nog en ook hij hoopt op een grotere winkel waar hij met zijn team nog beter tot hun recht komt. Waar de klanten hun auto's kwijt kunnen en hij een grotere winkeloppervlakte heeft. Voor hem is het ook roeien met de riemen die hij heeft. In ieder geval mijn complimenten aan de mensen van Em-Té die ondanks alles de moed er in houden en altijd vriendelijk zijn. Misschien moeten wij ook maar wat vriendelijker zijn en inzien dat het voor hen ook niet ideaal is.

22 maart, 2009  

Een reactie posten

<< Home