Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, maart 14, 2009

Droom over kazerne spat plots uiteen

Kaatsheuvel – Wie heeft er schuld aan het afketsen van de verkoop van de oude brandweerkazerne in Kaatsheuvel? De potentiële kopers Bartel Meter en Christel van Kuik wijzen naar de gemeente Loon op Zand. “De droom om in dit mooie pand een grand- café te beginnen, is uit elkaar gespat, stelt Chantal van Kuik.

“Dat heeft niets te maken met de kosten, maar met de onprofessionele werkwijze van de gemeente”. Wethouder Hans Waijers (CDA) vindt de beschuldiging niet terecht. “De kopers hebben de deur onverwacht dicht gegooid. Terwijl we nog volop in gesprek waren. Daarom ben ik zo teleurgesteld”. Donderdagavond ketste de koop definitief af.

“We ontvingen eerst een heel onprofessioneel koopcontract zonder bijlagen, vertelt Christel van Kuik . “Uiteindelijk kregen we alle informatie. Tot onze verassing bleek dat er nauwelijks of geen ruimte was voor een terras. We waren verbijsterd, omdat we altijd aangegeven hebben een terras te willen. Daarna volgde een overleg met de projectleiders. Van hun kant was dat een “zeer vijandig gesprek”. Dat heeft ons vertrouwen flink geschaad”. Volgens Waijers, die spreekt over een “pittig gesprek” was bij de potentiële kopers blijkbaar een ‘misverstand’ ontstaan over de vraagprijs van 500.000 euro.

Die half miljoen is enkel voor het gebouw en niet voor de gronden. Die extra kosten zouden een struikelblok vormen voor de koop. “Maar het is beslist geen geldkwestie”, stel van Kuik. Toch hebben volgens Waijers de kopers aangegeven dat ook de financiën een rol speelden bij hun besluit om af te haken.