Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 11, 2009

Laatste koop voor dorpshart

KAATSHEUVEL - Het voormalige Rabobankkantoor aan de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel is bijna eigendom van de gemeente Loon op Zand.

Het college wil de huidige gemeentewinkel voor 1,3 miljoen euro kopen van projectontwikkelaar ABB uit Sliedrecht. Het gebouw moet plat voor de plannen voor het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel. De oude Rabobank is het laatste pand dat de gemeente moest aankopen voor het Bruisend Dorpshart. "Deze koop is dus een mijlpaal", aldus wethouder Hans Waijers (CDA). De deal met ABB moet nog wel voorgelegd worden aan de gemeenteraad.

De gemeente heeft het afgelopen jaar miljoenen uitgetrokken voor de aankoop van panden in de omgeving van het Marktplein, zoals het oude TNT-gebouw, Era Makelaardij en diverse woningen in de Huijgenstraat.

Deze gebouwen wijken voor de plannen voor het Bruisend Dorpshart. Kaatsheuvel moet een levendig centrum krijgen met onder meer een gezellig dorpsplein, grote parkeerkelder, horeca, woningen, nieuw socaal-cultureel centrum (Carré) en een vernieuwd gemeentehuis.

De grote herinrichting start mogelijk begin volgend jaar.

Ook de sloop van de huidige gemeentewinkel is nodig voor deze ambitieuze plannen. Het bouwbedrijf ABB kocht dit gebouw in 2002 van de Rabobank. In de loop van 2003 werd de gemeente Loon op Zand huurder van het pand aan de Nieuwe Markt, en vestigde daar later de gemeentewinkel.

De gemeente is dus dichtbij een akkoord met ABB over de koop van het gebouw. Naast de aankoopsom van 1,3 miljoen euro krijgt ABB de kans om in de toekomst twintig woningen (starters, middeldure en dure huizen) te bouwen in het plan Sweensstraat- West in Kaatsheuvel. Dit bouwplan stuitte lang op weerstand bij de provincie, maar lijkt nu niet kansloos meer, aldus Waijers.

Bij het pand aan de Nieuwe Markt zitten ook twee geldautomaten en een chipkniplader. Deze automaten kunnen daar uiteraard door de toekomstige sloop niet blijven, maar er ligt de verplichting om in de omgeving pinautomaten te houden.

Wanneer de gemeentewinkel tegen de vlakte gaat, is nog niet bekend.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: M. Koster