Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 10, 2009

'Bed & Breakfasthotel in Kaatsheuvel krijgt zo'n honderd kamers'

KAATSHEUVEL - Het Franse concern van Bed & Breakfasthotels mikt op een nieuw hotel in Kaatsheuvel met zo'n honderd kamers.

Meer dan het aantal kamers wil het bedrijf voorlopig niet kwijt over de plannen om aan de Horst te gaan bouwen. "We gaan eerst met de gemeente Loon op Zand rond de tafel voordat we echt de publiciteit zoeken", aldus woordvoerder Rob van der Donk.

Kaatsheuvel is in beeld voor de bouw van twee hotels. De Druiventros in Berkel-Enschot heeft plannen voor een hotel met zo'n honderd kamers aan de Horst, vlakbij het Efteling Hotel. Het tweede plan is van het Franse concern, dat in Kaatsheuvel z'n eerste Bed &Breakfast-hotel wil gaan openen.

Dit initiatief gaat (net als bij De Duiventros) dus ook uit van een hotel met zo'n honderd kamers, zo licht Van der Donk nu een tipje van de sluier toch op.

Het kan overigens nog wel even duren, voordat de bouw daadwerkelijk kan starten. Er is nog veel onderzoek nodig naar onder meer de mogelijkheden van het gebied tussen de Horst en de N261, de behoefte aan hotels in Kaatsheuvel, infrastructuur, milieu en economische aspecten.

Wethouders Hans Waijers (CDA) heeft nog eens benadrukt dat het college zeker niet afwijzend tegenover de plannen staat. "We kijken daar echt serieus naar." Waijers reageerde daarmee op vragen van de VVD. Volgens die partij moet het college niet te terughoudend zijn, en samen met de ondernemers gaan optrekken.

De hotelplannen passen heel goed in de toeristische visie van de gemeente Loon op Zand, zo stellen de liberalen.

Bron: Brabants Dagblad