Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, maart 07, 2009

Rood licht slecht voor beveiliging Kets West

KAATSHEUVEL - Voor een betere beveiliging van bedrijventerrein Kets West I in Kaatsheuvel moeten de lampen in de lantaarnpalen vervangen worden.

Het huidige 'rode licht' maakt cameratoezicht nagenoeg onmogelijk, stelt de gemeente vast. Personen zijn zeer moeilijk en in een laat stadium te herkennen. Daarom wil de gemeente de openbare verlichting ombouwen naar wit licht. Ondernemers kunnen dan hun gewenste cameratoezicht krijgen.

De openbare verlichting op Kets West I is zo'n vijftien jaar oud. Pas over tien jaar is de lichtinstallatie daar afgeschreven. Toch wil het Loonse college niet zo lang wachten.

De gemeente koos eerder bewust voor de huidige lampen op de Kets West I (in de volksmond ook wel the Red Light District genoemd). Het ging om een lagedruk natriumlamp die bijzonder energiezuinig is. Nadeel is dat er slechts één kleur licht uit de lamp komt, en wel rood. En dat blijkt uitermate lastig voor cameratoezicht. 'Kleurherkenning van sub- en objecten op straat is volstrekt onmogelijk', concludeert de gemeente.

Ondernemers op het Kaatsheuvelse bedrijventerrein zien de camera's als een belangrijk wapen in strijd tegen inbraken. "Inmiddels zijn er ook heel energiezuinige lampen die wel wit licht produceren", legt wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen) uit. "En dan blijkt cameratoezicht wel goed mogelijk."

Het is nog niet bekend hoeveel de vervanging van de lampen op het bedrijventerrein precies gaat kosten

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dit is natuurlijk DE mogelijkheid om te starten met het vervangen van de huidige peperdure straatverlichting voor een vele malen goedkopere ledverlichting die voor een kwart van de kosten een grotere lichtopbrengst heeft. Komop gemeente Loon op Zand, laat zien dat je voor vernieuwing bent die ook nog geld oplevert.

07 maart, 2009  

Een reactie posten

<< Home