Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, maart 07, 2009

Nieuwe kansen voor vrijwilligers!?

Ingekomen van Lijst Loon op Zand
Lokale onderzoeken wijzen steeds weer uit dat het goed wonen is in Loon op Zand.
Vooral het rijke verenigingsleven draagt daar een belangrijk steentje aan bij. Door de inzet van honderden vrijwilligers kunnen een groot scala van activiteiten aangeboden worden.

Het vrijwilligerswerk staat echter ook onder druk, waardoor het steeds moeilijker wordt het hoofd boven water te houden. De ene organisatie heeft daar echter meer last van dan de andere. Waar ligt dat aan? Welke kansen? Wat verwacht u van de Loonse samenleving of de gemeente? Welke ondersteuning biedt onze nieuwe welzijnsinstelling Triangel De Twern?

Over deze onderwerpen willen wij op woensdag 11 maart 2009 tijdens ons politiek café op een ongedwongen wijze met Loonse mensen en verenigingen praten.
Lijst Loon op Zand vindt uw inbreng daarbij erg belangrijk.

Jan van Hoof (tonprater) zal de avond openen met zijn ludieke kijk op het vrijwilligerswerk in onze gemeente.

Voordat wij met u in gesprek zullen zijn zullen Ron Koevoets (regiodirecteur De Twern) en Wil Ligtenberg (projectwethouder wijkgericht werken) u bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen op het terrein van welzijnswerk in onze gemeente.

Daarna kunt u volop met elkaar ervaringen uitwisselen onder leiding van Jan Brekelmans (fractievoorzitter Lijst Loon op Zand).

U kunt daarbij
-horen hoe Triangel De Twern uw organisatie kan ondersteunen;
-leren van elkaar en van de professionele welzijnswerkers;
-van gedachten wisselen over de kansen van het wijkgericht werken;
-aandachtspunten formuleren die vragen om een politieke vertaling;
-relaties leggen en nog veel meer….

Kortom: een avond die van belang is voor uw organisatie, maar die zeker ook leuk is voor uzelf. Zorg dat je erbij bent!

Plaats: Bovenzaal Kioskcafé
Aanvang: 21.00 uur