Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 10, 2009

Poolse supermarkt ziet kansin Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Kaatsheuvel heeft een Poolse supermarkt. De ruim opzette zaak is gevestigd aan de Marktstraat 15 en wordt gerund door de 31-jarige uit Polen afkomstige Isabella Koryboka.

Ze woont al tien jaar in Nederland en beheerst de Nederlandse taal prima. Eigenaar van de zaak is de 54-jarige Tilburger Cees van Oers. Hij exploiteert al een Poolse winkel in Tilburg.

Volgens Koryboka is er voldoende afzet te verwachten. "In Kaatsheuvel wonen veel Polen op camping De Droomgaard en in het klooster aan de Erasstraat. We mikken met name op deze groep, maar ook Hollandse mensen die van Poolse gerechten houden, verwachten we hier", aldus de verkoopster. Het assortiment van de supermarkt loopt uiteen van tijdschriften tot vers brood en vleeswaren. Het brood wordt in Nederland gebakken volgens Pools recept en met Poolse ingrediënten.

De overige artikelen worden rechtstreeks uit de Poolse stad Szczecin geïmporteerd. Trekkers zijn volgens Koryboka de Pierogi, de 'tasjes' van ongerezen deeg met verschillende vulling. Ze zijn volgens haar enigszins vergelijkbaar met ravioli en kunnen als hoofdgerecht of tussendoortje genuttigd worden. Ook van de Bigos, een soort kool met gekruid vlees, wordt veel verwacht.

De Poolse supermarkt verkoopt geen gedistilleerde dranken. Wel zijn er verschillende soorten bieren te koop. Vooral het merk Ywiec, dat gezien wordt als het populairste Poolse bier, vindt al gretig aftrek.

Volgens Van Oers wordt het assortiment binnenkort nog uitgebreid met Poolse broodjes, oliebollen, gebak en worsten. De prijzen liggen ongeveer gelijk aan de Nederlandse prijzen.

De eigenaar van de Kaatsheuvelse winkel verwacht niet direct grote resultaten. "Dat duurt zeker nog wel enkele maanden".


In Kaatsheuvel verblijven veel Polen. Zo herbergt bijvoorbeeld camping Droomgaard honderden Polen, die in de directe omgeving werken. De Albert Heijn in Kaatsheuvel richtte zich vorig jaar al op deze Poolse gasten.

In een aparte stellage worden tientallen Poolse producten aangeboden.

Nu heeft Kaatsheuvel ook een eigen Poolse supermarkt.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

vandaar dat Jan zo hemels liep te grijnzen vandaag. Hij was bij Isabella geweest. Foto mislukt Jan?

10 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Hoop dat het initiatief een beetje van de grond komt. Een beetje variarie kan geen kwaad. Als ze dus maar niet de fout maken die de turkse supermarkt in de peperstraat maakte: de prijzen 2x zo hoog als de nederlandse.

11 maart, 2009  

Een reactie posten

<< Home