Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 11, 2009

Haast met nieuwbouw Rosagaerde

KAATSHEUVEL - Stichting Maasduinen heeft haast met de nieuwbouw van zorgcentrum Rosagaerde in Kaatsheuvel.

De hoop is om volgende maand eindelijk met de bouw te beginnen. Ongeveer een jaar later zou de nieuwe Rosagaerde dan klaar zijn. Het wachten is nu alleen nog op de bouwvergunning.

Stichting Maasduinen (waaronder Rosagaerde valt) en woningcorporatie WSG willen al lang een nieuw woonzorgcentrum bouwen

aan de Parkstraat. Het gaat om een complex met in totaal 28 verpleegplaatsen en veertien zorgappartementen.

Het project is sterk vertraagd. Het oude Rosagaerde ligt al een tijd plat. De bewoners verhuisden vorig jaar mei tijdelijk naar zorgcentrum De Vossenberg in Kaatsheuvel.

De nieuwbouw van Rosagaerde zou vorig jaar net na de bouwvak starten. Maar dat liep anders. Na bezwaren van de Efteling werd de vergunning door de rechter geschorst. Met een iets aangepast ontwerp van het complex zijn de procedures nu deels overgedaan. "Als de bouwvergunning rond is, kunnen we meteen gaan bouwen", stelt directeur Matthé Hoogeboom van Maasduinen. "We hebben begrepen dat door ziektes de gemeente wat meer tijd nodig heeft voor de procedures." Wanneer de vergunning precies verleend kan worden, kan de gemeente nog niet aangeven. "We werken er in ieder geval hard aan." Ook woningcorporatie WSG staat in de startblokken om te gaan bouwen. "We willen de bouwtijd zo kort mogelijk houden", aldus de woordvoerder van WSG. "Maar het zal toch snel een jaar duren." Een snelle bouw van Rosagaerde is ook belangrijk voor de plannen voor het Waspikse zorgcentrum De Riethorst.

Tijdens de nieuwbouw van dit complex verhuizen de Waspikse bewoners ook naar zorgcentrum De Vossenberg in Kaatsheuvel. Zij trekken dan in de gebouwen, waar nu de mensen van Rosagaerde wonen. De verhuizing van de Waspikse ouderen staat gepland voor april volgend jaar. Maar dat kan dus alleen maar als de nieuwbouw van Rosagaerde klaar is, en de voormalige bewoners weer uit De Vossenberg zijn vertrokken.

"Het hangt dus allemaal nauw met elkaar samen", stelt de WSG- woordvoerder. "Daarom willen we er ook vaart mee