Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 13, 2009

Taxi Govers op de vingers getikt

KAATSHEUVEL Taxibedrijf Govers moet een oplossing zoeken voor de vele geparkeerde taxibussen- en auto’s in de Marktstraat en Langendijkstraat in Kaatsheuvel. Het college van Loon op Zand overweegt maatregelen te nemen tegen het bedrijf, dat gevestigd is aan de Marktstraat 56. Het parkeren leidt tot de nodige klachten uit de buurt. Ook klagen omwonenden over het feit dat de Langendijkstraatstraat nagenoeg elke ochtend geblokkeerd wordt door taxibussen en het door laden het lossen van een vleeswagen.

„We hebben al een gesprek gehad met meneer Govers, toen is de parkeeroverlast verminderd”, vertelt wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen). „Maar het probleem lijkt nog niet uit de wereld. We gaan nu nog een gesprek aan en als dat niet helpt dan gaat het naar het hoogste orgaan van de gemeente, en dat is de burgemeester. Die zal dan overgaan tot handhaving”, aldus Broeders.
Gerrit Govers van het gelijknamige taxibedrijf erkent dat hij een probleem heeft, maar weet zo geen oplossing. „Wij rijden ziekenvervoer en dan moeten we de auto’s bij de hand hebben om snel te kunnen zijn, want je kunt die klanten geen uur laten wachten”. Volgens hem heeft het bedrijf acht auto’s in het gebruik maar staan die nooit tegelijkertijd bij het bedrijf. „Sommige chauffeurs nemen de bus ’s- avonds mee naar huis, maar als de chauffeurs overdag koffie drinken op het bedrijf dan staat het vol. Maar daar heeft de buurt geen last van, want ik zorg altijd dat er voldoende parkeergelegenheid overblijft”. Volgens Govers heeft hij in het gesprek met de gemeente aangegeven zijn auto’s graag te stallen op de voormalige gemeentewerf, maar daar ging volgens de gemeente om verzekeringstechnische redenen niet. Ook heeft hij een andere locatie bekeken, maar die bleek niet veilig vanwege de vernielingen die in het dorp plaatsvinden. Een oplossing ziet Govers in het vervangen van het plantsoentje door parkeerhavens. Volgens de eigenaar is het verplaatsen van zijn bedrijf geen optie. „Na de ellende van het kwijtraken van de deeltaxi ben ik blij dat het bedrijf nu weer goed loopt”.

8 Comments:

Anonymous Anoniem said...

hoogste orgaan van de gemeente, en dat is de burgemeester.
Klopt niet mijnheer Broeders want het hoogste orgaan van de gemeente is de gemeenteraad.

13 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Maar die kunnen weer niet handhaven.

13 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

ha ha Henk of dat de gemeente handhaaft. Dan was dit zo niet uit de hand gelopen. Wij (vvd) roepen al jaren dat er handhavend opgetreden moet worden. Pas na veel tam tam en dikke letters in de krant komt er een beetje beweging in. De gemeente gedoogd liever dat is makkelijker want dat kost minder tijd totdat het uit de hand loopt net zoals hier en dan is de ellende bijna niet meer op een fatsoenlijke manier te herstellen.
Ik zie bij dat bedrijf ook een parkeergarage staan daar geen bussen in geparkeerd dan?

13 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

13 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Dat er nu mogelijk handhavend opgetreden gaat worden komt volgens berichten die ik te horen heb gekregen niet (alleen) vanwege de overlast maar mede omdat er een oud akkefietje schijnt te bestaan tussen de familie Govers en de huidige (nu verantwoordelijke) wethouder dhr. Broeders.

13 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

13 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

13 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

volgens mij kunnen jullie er niet tegen als er gehandhaafd wordt.

14 maart, 2009  

Een reactie posten

<< Home