Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, maart 16, 2009

Boek zoekt lezers (en kopers)

Louter positieve reacties krijgen we van lezers van het onlangs verschenen boek ´Stan Storimans - Oog op de wereld´. Het gaat over cameraman Stan Storimans die voor RTL Nieuws aan het werk was in Georgië toen hij daar op 12 augustus 2008 door een bom om het leven kwam.

Stan Storimans was een ervaren cameraman. Hij filmde de verschrikkingen van de tsunami in Sri Lanka en de verwoestingen die orkaan Katrina in Amerika aanrichtte, berichtte onder meer uit Afghanistan, Irak, Ethiopië, Israël, de Balkan, stond op de puinhopen van het World Trade Centre na de aanslagen in New York. Stan was bij vele brandhaarden in de wereld en bracht deze rampspoed feilloos in beeld, eerst voor het NOS Journaal en later voor RTL Nieuws.

Hij vertelt erover in ‘Stan Storimans – Oog op de wereld’. Onthullend. Aangrijpend. Ongezouten. Humoristisch. Stan Storimans was al lang voor zijn dramatische dood met ons bezig aan een boek. Dat hebben we na zijn overlijden afgemaakt, met behulp van enkele van zijn collega’s, onder anderen Conny Mus, Bart Hettema, Jeroen Akkermans, Betty Glas, Jaap van Deurzen en Marcel Maijer. Het boek is niet alleen een eerbetoon aan de beste nieuwscameraman van Nederland maar ook aan zijn collega’s. En het vertelt op indringend wijze hoeveel bloed, zweet en tranen het kost om het nieuws bij ons thuis op de buis te brengen.

‘Stan Storimans – Oog op de wereld’ is een hoogwaardige uitgave: 224 pagina’s dik, met harde kaft, geheel in kleur en met meer dan honderd werkelijk unieke foto’s. En toch is het boek veel goedkoper dan de uitvoering doet vermoeden: 19,95 euro.
Ondanks dat het met hart en ziel gemaakte boek veel aandacht heeft gekregen in de media, zijn we nog niet uitverkocht. Vandaar dat we op zoek zijn naar lezers (en dus kopers!). Dat doen we op deze ongewone manier. Aan iedereen die deze e-mail krijgt vragen we beleefd om deze door te sturen naar vijf vrienden, familieleden, collega’s of andere bekenden.

Als iedereen dat doet, krijgen binnen een week duizenden mensen dit pleidooi voor een uniek boek onder ogen. Dus: doe mee aan deze eigentijdse promotieactie en stuur deze e-mail door. Voor wie het boek nog niet heeft: het is op een gemakkelijke manier te bestellen via de website www.pix4profs.nl/uitgeverij. De bezorging gaat supersnel. Als de betaling binnen is, ligt het boek doorgaans de volgende dag al op uw deurmat.

Johan van Grinsven|auteur
Jan Stads|uitgever
Stan Storimans - Oog op de wereld’
Een uitgave van Pix4Profs Uitgeverij in Tilburg
ISBN: 978-94-6032-001-9
Ook te koop via de boekhandel

'Een prachtig document.'
Presentatrice Brigit Maasland

'Ik vind het een prachtig boek. Het doet recht aan een geweldige carrière.'
RTL-verslaggever Bart Hettema

'Het boek leest fantastisch weg.'
Presentator Frits Barend

Ik vind het een prachtig uitgegeven boek, met indrukwekkende verhalen over en met Stan.’ RTL-buitenlandcorrespondent Jeroen Akkermans
'Een spannend jongensboek.' ANP

'Meerdere leden van het kabinet hebben hem gekend, hebben hem meegemaakt. We hebben hem leren kennen als een vakbekwaam cameraman. Als een warme en hartelijke persoonlijkheid.' Minister-president Jan Peter Balkenende

"Ht is net alsof je er zelf bij bent geweest, zo gemakkelijk leest het weg".
Jan in 't Groen, correspondent Brabants Dagblad