Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, maart 19, 2009

Nieuwe inrichting en naam voor Bakkerij van den Oord

Kaatsheuvel – De eigenaren van Bakkerij van den Oord, het echtpaar Petra(28) en Richard (29) Bierman hebben grote plannen met hun zaak aan de Hoofdstraat 203. De voorbereidingen voor de verbouwing van de winkel zijn in volle gang.

“We willen nu de mensen al laten weten wat we van plan zijn. Dan weten de klanten tenminste waar ze aan toe zijn”, vertelt Petra, terwijl ze de driedimensionale tekening van de nieuwe inrichting bekijkt.

Als de verbouwing gereed is wordt ook de naam gewijzigd en krijgt het bedrijf een nieuwe huisstijl. “We gaan dan gewoon “Bakkerij Bierman” heten,vertelt Petra. Tijdens de verbouwing zal op het parkeerterrein naast de zaak een noodwinkel geplaatst worden. “Op deze manier hebben de klanten er in elk geval geen overlast van”, vertelt Richard.

Het van oorsprong Dongens echtpaar nam in 2006 de zaak over van Wim en Lian van den Oord. Het winkelinterieur is twintig jaar oud en is volgens het echtpaar dringend aan vervanging toe. “Maar door het nieuwe interieur zal de klassieke en knusse uitstraling zeker niet verloren gaan”.

De winkel, die bijna de kleinste van Kaatsheuvel is, wordt uitgebreid met 3 m2. “Dat is maarliefst 30%”. Dat is behoorlijk”, zegt Richard lachend. Volgens hem is de uitbreiding nodig om nieuwe producten zoals diverse soorten koek en gebak te tonen. Verder is het de bedoeling om op termijn ook snackbroodjes te gaan verkopen.

Volgens het echtpaar loopt de zaak prima en hebben ze alle vertrouwen in de toekomst. “We hebben drie bakkers, vier parttime winkeldames en één zaterdagkracht in dienst”. De klantenkring bestaat voornamelijk uit mensen uit de wijk. “Maar er komen ook veel klanten die bij opa en oma in de Vossenberg op bezoek gaan en iets lekkers meenemen”, aldus Petra.

De eigenaren hebben voorlopig geen plannen om de grote bakkerij (250 m2) die achter de winkel staat te gaan verbouwen. “Wat aan vervanging toe is zullen we herinvesteren, maar daar blijft het ook bij”, aldus Richard.