Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 18, 2009

Bezwaren tegen groot Carré

Omwonenden vrezen voor te massaal pand bij plein Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Het plan voor het nieuwe multifunctioneel centrum stuit op bezwaren van bewoners van de Nieuwe Markt en Lievekenshoek in Kaatsheuvel. Omwonenden vrezen voor een te groot en massaal gebouw bij het nieuwe Marktplein.

Volgens het college is het Carré onmisbaar voor de plannen met het Bruisend Dorpshart. Wel is besloten de maximale toegestane hoogte van het gebouw (aan de oostzijde van het Marktplein) wat terug te brengen: van 17,5 naar 15,5 meter. Voor de plannen van het Dorpshart in Kaatsheuvel lijkt de bouw van het Carré het meest gevoelig te liggen. Dat blijkt uit de elf schriftelijke reacties op het voorlopige bestemmingsplan ‘Brruisend Dorpshart’.

Gebruikersgroep Bruisend Dorpshart (een adviesgroep met daarin tal van betrokkenen) heeft ook twijfels bij de omvang van het Carré en de aanbouw van het gemeentehuis. “Het Brabantse dorpskarakter wordt zo aangetast”. Volgens de gemeente is goed gekeken naar de zienswijzen op het bestemmingsplan, die niet alleen over het Carré gaan. “We zien geen reden om de plannen rigoureus aan te passen”, stelt wethouder Hans Waijers. Wel zijn wat kleinere aanpassingen doorgevoerd, bijvoorbeeld als het om de hoogte van gebouwen en aantal te bouwen woningen. Het aangepaste bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag zes weken ter inzage.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Op de plaats van cafe smit een plein tot de kerk met terrasjes en zo tegen de winkels aan, zou een prachtig dorpshart zijn. Een parkeergarage op het plein is voor mij geen dorpshart.

20 maart, 2009  

Een reactie posten

<< Home