Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, maart 19, 2009

Veel aandacht speelruimtes

LOON OP ZAND - De speelruimtes in de gemeente Loon op Zand worden kritisch onder de loep genomen.

De gemeente wil beter inspelen op de behoeftes van de spelende jeugd. Daarom start ze het project 'Spelen is niet voor de grap.'

Eerst wil de gemeente de speelplekken goed in kaart brengen, en kijken of deze nog wel voldoen aan de wensen. Het moet uiteindelijk leiden tot een duidelijk beleid voor de openbare speelruimtes.

"Nu ontbreekt het op dit gebied aan een heldere visie", aldus wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen). Volgens de gemeente is er steeds vaker vraag naar speelvoorzieningen voor de jeugd. Met de aanschaf, onderhoud en vervanging van speeltoestellen is veel geld gemoeid. Volgens Broeders moet dus goed nagedacht worden over de besteding van dat geld. "Nu is het vaak van: u vraagt en wij draaien", stelt Broeders. "Dat is niet goed. Mensen moeten een helder antwoord kunnen krijgen, als ze om speelvoorzieningen vragen." Volgens hem is het ook maar de vraag of alle huidige speelterreinen in de gemeente nog wel aan de wensen voldoen. "Misschien zijn ergens tien jaar geleden wel drie wipkippen neergezet, maar woont in die wijk nu alleen nog maar oudere jeugd." Loon op Zand wil zorgen voor voldoende speelmogelijkheden, verspreid over de gemeente, voor zowel de jongere als wat oudere jeugd.

Uit het onderzoek moet verder blijken wat het nieuwe speelruimtebeleid de gemeente ongeveer gaat kosten. Over enkele maanden moet meer duidelijk zijn.

De mening van de jeugd speelt uiteraard een belangrijke rol in het beleid van de gemeente. In Loon op Zand wordt nu gewerkt aan het opzetten van Kinderklankbordgroepen. De jeugd wordt gevraagd om volop mee te denken over haar wijk, en het verbeteren van de leefbaarheid. Ook de mogelijkheden om te spelen, krijgen daarbij aandacht. Dat sluit dus, volgens Broeders, goed aan bij het project 'Spelen is niet voor de grap'.

Bron: Brabants Dagblad