Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 20, 2009

“Loon op Zand gaat werken aan wijken.”

Kaatsheuvel – De gemeente Loon op Zand, Casade Woondiensten, Politieteam Waalwijk en Loon op Zand en Triangel/de Twern gaan hun krachten bundelen om de leefbaarheid in de Loonse wijken te verbeteren.

Gisterenmiddag ondertekende de Regiegroep, waarin de vier partners vertegenwoordigd zijn, een convenant waarin de samenwerking en taakverdeling is vastgelegd.

“Dit is een heugelijk moment. Het is nu formeel dat de partners zowel met hun personeel als financieel samen gaan werken”, reageerde wethouder Wil Ligtenberg(LLoZ). Nu de partners vertegenwoordig zijn in één orgaan kan er volgens hem veel slagvaardiger gewerkt worden.

Voor het wijkgericht werken is de gemeente opgedeeld in drie wijken: Kaatsheuvel-Oost, Kaatsheuvel-West inclusief De Moer en de kern Loon op Zand. De Regiegroep heeft Jaqueline de Bekker als coördinator aangetrokken. Zij zal met twee of drie aan te trekken coördinatoren de kar gaan trekken.

Volgens directeur Ad Gruijters van Casade is het convenant slechts het begin van iets moois. Het succes zit volgens hem in de aansluiting op hetgeen de bewoners in de wijk vragen. “Door dingen sneller te laten gebeuren boek je concrete resultaten”.

Ook de politie is enthousiast “Door deze samenwerking kunnen we aan de voorkant zitten en ook wij moeten het van de burgers hebben”, aldus een enthousiaste Teamchef Corine van der Vliet.

Ron Koevoets van Triangel/De Twern is al gewend aan het wijkgericht werken. “Wij proberen al vanuit onze contacten met de bewoners de leefbaarheid te verbeteren en dit is al een forse stap”.