Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, maart 21, 2009

'Dorpshart kost 50 miljoen'

KAATSHEUVEL - De plannen voor een nieuw levendig (Bruisend) dorpshart in Kaatsheuvel vergen naar schatting een investering van zo'n vijftig miljoen euro. Dat blijkt uit de aanvraag van de gemeente Loon op Zand voor een mogelijk extra financiële bijdrage van het rijk.

Tot verrassing van college en politiek ligt dit bedrag van 50 miljoen euro op straat, omdat het gewoon op de website van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) is genoemd. De gemeente wilde deze cijfers juist 'geheim' houden, ook met het oog op de Europese aanbesteding van het miljoenenproject. Maar volgens burgemeester Wim Luijendijk heeft het 'uitlekken' toch geen gevolgen voor deze procedure. "Het gaat hier om een globale berekening."

Het rijk vindt het belangrijk dat in deze tijd van economische crisis geïnvesteerd word in grote projecten. Dat is goed voor het bedrijfsleven en werkgelegenheid. De VNG heeft daarom gemeenten opgeroepen grote projecten aan te dragen die versneld aangepakt kunnen worden. Ook het 'Dorpshart' is aangemeld voor een investeringsbedrag van 50 miljoen euro.
Het gaat om de volgende kosten:
- 11 miljoen voor vernieuwing van het gemeentehuis
-11 miljoen voor de bouw van multifunctioneel centrum (Carré)
-5 miljoen voor aanleg van de parkeerkelder
-14 miljoen voor woningen en commerciële ruimten
-2,5 miljoen voor bouwrijp maken
-4 miljoen voor woonrijp maken
- 2,5 miljoen voor plankosten.

De PvdA toonde zich donderdagavond verbaasd over al deze cijfers op de VNG-website, en kreeg bijval van de VVD. "Wij moesten de kosten absoluut geheim houden, waarbij gedreigd werd met allerlei wetsartikelen, en dan dit", aldus raadslid Jacky Smit. Volgens Luijendijk is ook het college verrast door de openheid van de VNG, maar de Europese aanbesteding van het project kan gewoon door. Volgende maand moet meer duidelijk worden over de exacte kosten van het project. Eerder is de maximale bijdrage van de gemeente al verhoogd van 10,7 tot ruim 18 miljoen euro.
Als alles meezit, kan de metaformose van het Marktplein begin volgend jaar echt van start.

14 Comments:

Anonymous Anoniem said...

onzin

21 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

geldverspilling!!

21 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

plankosten??

22 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Laat die parkeergarage toch niet doorgaan, de Kaatsheuvelse mens gaat echt niet betalen voor parkeren en gratis parkeren zal het niet worden,succes.

22 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Het geld wordt weer nuttig besteed?! Doe eens echt iets voor Kaatsheuvel ipv zo'n prestige project!

22 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Dit is over de top en geldverspilling. Wie gaat dit betalen? Zal wel via de OZB terug op ons bordje komen. Dit kan veel goedkoper en met veel minder prestige. Knap het plein en de hoofdstraat op en maak het autovrij in het weekend. Stimuleer het vestigen van Horeca financieel. Lijkt me een goede start en kijk dan verder

22 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

De 14 miljoen die voor woningen en commerciele ruimten in de planning staat krijg je toch gewoon terug zo gauw die in de verkoop gaan? Of zie ik het nu verkeerd?

23 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

een Jan Smitplein maken van friettent tot de kerk, lijkt me leuk

23 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Gebruik het geld nuttig. Waarom een parkeergarage als er niks te bezoeken valt? Dit is te belachelijk voor woorden!!

23 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Een parkeergarage?????
Waarvoor???
Waarom???
Voor wie???

Tis gewoon belachelijk hier.

Petra

24 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Succes is verzekerd voor een financieel drama op komst! Onvoorstelbaar dat B en W en gemeenteraad maar blijven volharden met de plannen van het 'Bruisend Dorpshart'.Ieder normaal denkend mens kan bedenken dat een flop verzekerd is. Zegt dit misschien iets over het niveau van B en W en gemeenteraad?

24 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

waarom luistert er niemand naar de burger??

25 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

@ laatste anoniem Het CDA heeft dat nog wel op zijn web-site staan.

25 maart, 2009  
Blogger roofvogel said...

Wbt die parkeergarage daar komen nog veel meer kosten bij!!! Ons Stamriool loopt namelijk dwars door en voor de in en uitgang!! ondergronds parkeren is altijd beter dan dat alle straten en pleinen vol met dat stom blik staan en let op Straks kunnen die vervuilende hoog op hun "wielen"staande S.U.V. er nog niet in En dia a-sociale bakken zie je steeds meer!!!!

06 april, 2009  

Een reactie posten

<< Home