Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 31, 2009

Eindelijk schot in bouw terrein Rosagaerde

KAATSHEUVEL - Casade Woondiensten hoopt net na de bouwvak eindelijk te kunnen starten met de bouw van 51 appartementen en 19 woningen aan de St. Jozefstraat in Kaatsheuvel.

Na bezwaren van de Efteling moest Casade het bouwplan aanpassen om aan de geluidseisen te voldoen. Het aangepaste plan is nu bijna klaar. Binnen enkele weken vraagt Casade weer een bouwvergunning aan voor het project. "We voldoen dan aan alle eisen, en verwachten geen verder oponthoud", aldus de woordvoerder van Casade. Het project is namelijk al sterk vertraagd.

Het oorspronkelijke plan stuitte op bezwaren van de Efteling. Het attractiepark zag de bouw (aan de andere kant van de Europalaan) als een bedreiging voor z'n activiteiten. Het vreesde voor geluidsproblemen voor de Efteling zelf, maar ook voor toekomstige bewoners en de gemeente Loon op Zand. Het verzet richtte zich met name op de woningen die straks boven de geluidsscherm aan de Europalaan uitkomen. Daar zou het geluid op de gevels te groot worden. De gemeente bestreed dit een lange tijd. Volgens haar werd voldaan aan alle eisen. Maar na een slepende discussie en een extern geluidsonderzoek deelde de gemeente uiteindelijk toch de conclusie van de Efteling. De geluidseisen aan de woningen werden dus strenger.

Casade heeft het plan daarom noodgedwongen aan moeten passen. "Maar we hebben niets veranderd aan het aantal woningen, of het uiterlijk van het bouwplan", aldus de woordvoerder. "Wel is gekozen voor een zwaardere constructie." Daarbij kan gedacht worden aan extra geluidswerende maatregelen, zoals isolatie en dikker glas.

Stichting Maasduinen en woningcorporatie WSG kunnen op het nabij gelegen terrein binnenkort al starten met de nieuwbouw van zorgcentrum Rosagaerde. De bouwvergunning voor het verpleeghuis en veertien zorgappartementen is nu verleend. Ook dit project is fors vertraagd.