Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, mei 28, 2009

Bericht van Parochiebestuur

Monumentale boom op het kerkhof van de St. Jan vernielt graven.

Op het kerkhof achter de St. Jan is een oude forse beukenboom in tweeën gespleten. De gevolgen zijn desastreus. Een groot aantal graven zijn beschadigd. Het juiste aantal en welke graven dat zijn is nog niet bekend. Vandaag heeft het parochiebestuur ter plaatse overleg met de verzekeringsmaatschappij en met een hoveniersbedrijf om verdere stappen te ondernemen.
De graven zijn door de parochie verzekerd. De boom is een drietal jaren geleden samen met alle andere monumentale bomen op de begraafplaatsen en de bomen in de Hoofdstraat voor de St. Jan, het Parochieel Centrum en Het Patronaat aan een intensieve opknapbeurt onderworpen.
Uit veiligheidsoverwegingen is het kerkhof voorlopig gesloten. Het bestuur zal zo spoedig mogelijk de nabestaanden van de overledenen wiens graven zijn beschadigd daarvan in kennis stellen.
Belangstellenden kunnen met vragen terecht bij het secretariaat op elke werkdag van ’s morgens 09.30 tot 11.30 uur. Mochten er zich nog ontwikkelingen voordoen, dan zullen deze via de pers vermeld worden en via de website van de parochie.

Bestuur Parochie Kaatsheuvel.