Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, juli 26, 2009

Aandacht voor St.Jozefkerk in Netwerk

Morgenavond (maandag 27 juli om 20.25 Nederland 2) zal in NCRV Netwerk een reportage zitten met de naam: “Wat doen we met leegstaande kerken”.
Hierin wordt aandacht besteed aan de herbestemmingsproblematiek van religieuze gebouwen. Stichting STERK is gevraagd haar medewerking te verlenen aan de reportage, de Sint Jozefkerk in Kaatsheuvel zal hierin dan ook een rol spelen.

Extra informatie:
In NCRV 'Netwerk' aandacht voor de bestemming van Nederlandse kerken. Nederland telt nu nog 4200 kerken. De aankomende 10 jaar zullen zo'n 1200 kerken worden gesloopt of verbouwd tot een nieuwe bestemming zoals een appartementencomplex, disco of moskee. Soms tot grote ontevredenheid van het kerkbestuur, dat een dergelijke herbestemming als een ontheiliging van de kerk ervaart.

2 Comments:

Blogger roofvogel said...

Kaatsheuvel ook weer eens positief in het nieuws Hopelijk kan er samen met STERK een sterk positieve reportage worden gemaakt

27 juli, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Inmiddels de reportage van Netwerk gezien. Complimenten aan Lilian Grootswagers en Jan-Bernard Koolen voor hun bijdrage in dit programma. Zij hebben perfect verwoord wat vele Kaatsheuvelse mensen zouden willen met dit prachtige gebouw. Helaas zullen de projectontwikkelaars (lees geldwolven) en het kerkbestuur en door en blind voor zijn. Het zegt al genoeg dat het kerkbestuur in de uitzending van Netwerk niet wilde reageren! Stichting STERK, ga zo door en doe er alles aan om de kerk de behouden.

27 juli, 2009  

Een reactie posten

<< Home