Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juli 25, 2009

Foto’s vrijwilligerswerk gezocht

Persbericht
Op 20 november 2009 wordt er een groot vrijwilligersevenement georganiseerd voor ca. 1000 vrijwilligers in de Gemeente Loon op Zand. Meer dan5000 vrijwilligers zijn er lokaal actief bij verenigingen, instellingen en stichtingen. Het vrijwilligers-evenement wordt aangeboden door de gemeente, enkele instellingen en het bedrijfsleven; dit als blijk van waardering voor de vele uren die er in gestoken worden ten bate van menig instelling, vereniging of ideëel doel. De organisatie van dit evenement draait op volle toeren. Zo hebben alle verenigingen en instellingen die de gemeente in beeld heeft, hierover al een brief gekregen. Zij werden uitgenodigd om aan te geven hoeveel vrijwilligers in totaal actief zijn binnen hun organisatie en hoeveel vrijwilligers zich ʻwekelijksʼ een dagdeel of meer inzetten. In september wordt aan de respondenten gecommuniceerd, voor hoeveel vrijwilligers zijtoegangskaarten ontvangen. De avond wordt een onvergetelijke en unieke avond,die weer veel gespreks- en brandstof op zal leveren in de vrijwilligerswereld van de gemeente Loon op Zand.

Fotocollectie nog niet compleet
Om de Werft tijdens deze avond ʻaan te kledenʼ met beeldmateriaal over het vrijwilligerswerk, is tevens gevraagd om recente fotoʼs te sturen over het werk en van de vrijwilligers. Een kleine werkgroep, waaronder mensen van de Langstraatse Amateur Smalfilmen Videoclub LAS ʼ79, neemt hierin het voortouw. Een aantal verenigingen gaf hieraan al gehoor; echter er ontbreekt nog menig vereniging of activiteit. De werkgroep wil er graag een mooi beelddocument van maken, dat op 20 november overhandigd gaat worden aan de Heemkundekringen. Vanaf dat moment is ook het vrijwilligersleven in 2009 vastgelegd voor het nageslacht. De werkgroep wil kort na de zomervakantie het historisch document afwerken en roept daarom op om het beeldmateriaal z.s.m. in te leveren. De vrijwilligersorganisaties kunnen hun fotobijdrage op CD / DVD sturen naar Jan in ʼt Groen, Willem de Zwijgerlaan 5, 5171 EW Kaatsheuvel.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

neem een kijkje op www.jeugdpret.nl
daar staan zat foto's

25 juli, 2009  
Anonymous Anoniem said...

wat is het voor moeite voor jeugdpret om de foto's in te zenden zoals gevraagd door de gemeente.

26 juli, 2009  

Een reactie posten

<< Home