Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, augustus 28, 2009

Luchtmacht oefent vliegen bij duisternis

DEN HAAG (ANP) - Met de vroeger invallende duisternis begint de Koninklijke Luchtmacht dit najaar te oefenen met avondvliegen. Tot april 2010 staan oefeningen gepland met F-16-jachtvliegtuigen, transport- en gevechtshelikopters verspreid over Nederland bij duisternis ter voorbereiding op missies, zoals momenteel in de Afghaanse provincie Uruzgan.

Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag aangekondigd. Het zogenoemde avondvliegprogramma begint vanaf vliegbasis Gilze Rijen al maandag 31 augustus. Op de vliegbases Leeuwarden en Volkel beginnen de oefeningen in de eerste week van oktober. In principe wordt op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tot uiterlijk 23.00 uur gevlogen. Rond de feestdagen wordt zo min mogelijk geoefend.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Als ze de hoogspanningsmasten maar laten staan!

30 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

IK hoop dat er één vlug neerstort(op een onbedreigde plek voor de burgers)dan zijn we misschien gelijk van die herrie af!

30 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Schaam je laatste anoniem.
Ik heb liever dat onze jongens en meiden getraind naar Afghanistan gaan. Dan maar een beetje herrie!

01 september, 2009  
Blogger Mark uit de Kets said...

Die laatste reactie van dat neerstorten vind ik ook niet echt gepast! Zoveel overlast hebben we niet, en die training lijkt me idd erg belangrijk!

01 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

vandaar dat ie anoniem blijft!!

lekker doorvliegen mannen.....

05 november, 2009  

Een reactie posten

<< Home