Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, september 05, 2009

Onveilige kruising onder loep

KAATSHEUVEL – Loon op Zand blijft worstelen met de onveilige ver­keerssituatie bij het kruispunt bij de Horst in Kaatsheuvel. Veilig Ver­keer Nederland ( VVN), afdeling Loon op Zand, en gemeente heb­ben binnenkort weer overleg over eventuele maatregelen om de krui­sing veiliger te maken.
Veel verkeer negeert het verbod om vanuit de Horst linksaf de Euro­palaan in te slaan, ondanks grote fluorescerende borden en tekens op de weg. Dat leidt vooral voor fietsers tot gevaarlijke situaties. VVN deed onlangs nog een drin­gende oproep om zich bij de krui­sing aan de regels te houden.
Onderzoek moet uitwijzen of het bewuste linksaf-verbod niet opge­heven kan worden. Maar dat is las­tig, vooral door het vele verkeer van en naar de Efteling. Het bete­kent mogelijke langere wachttij­den voor de verkeerslichten en het kruispunt bij de Europalaan. Bin­nenkort wordt duidelijk wat de ge­volgen van zo’n maatregel zijn.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

even een tip denk ik waarom is het oversteekplaats fietsers en voetgangers ooknie aan beide kanten,want als je van loon af komt over de oude weg dan moet je bij het hotel oversteken en dan moet je daar weer oversteken naar de bank.

Het is gevaarlijk maar waarom trekken ze over steek bij het hotel nie gewoon door,zoals het verkeer wel links af kan slaan,Het is al zo belachelijk de mensen die hier bij de boerenbond wonen zeg maar helemaal door het dorp heen moeten om naar huis te gaan

Dus denk dat je beter af bent het verkeer daar links af te laten slaan en fietspad aan de andere kant bij hotel over te laten lopen naar de horst of eventueel een verkeerkeers rotonde op de kruising

05 september, 2009  
Blogger roofvogel said...

Gewoon een camera plaatsen en eventueel de plaatselijke APV aanpassen, mocht dat hiervoor noodzakelijk zijn. Zeker niet de oversteek veranderen omdat in de loop der jaren zal blijken - en er zijn ook ooit plannen voor geweest- om van het fietspad Loon op Zand Kaatsheuvel een tweezijdig fietspad aan de westzijde (Eftelingkant) te maken Dat maakt ook de situatie bij Loon op Zand veiliger ! In de toekomst zou dan op de plaatsen waar moet worden overgestoken voor de fietsroutes een drempelconstructie (plateau variant) op de weg moeten worden aangebracht (hooispoor en Eftelingsestraat (oostzijde).
Het ware beter geweest als met de plannen van de reconstructie van de N261 (midden Brabantweg ) een ongelijkvloerse kruising met de Horst was geprojecteerd .. Maar ja de bereikbaarheid van de RABO BANK was belangrijker dan een veiligere situatie voor de fietser !(ambtelijke motivatie aan de klankbordgroep van de provincie Noord Brabant )!

05 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Mensen die over de oude weg naar huis rijden en ze wonen bij de boerenbont kunnen toch over het kraanven, dan hoef je toch ook het dorp niet door

06 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Een beetje moeten omrijden rechtvaardigd NIET het overtreden van verkeersregels, waarbij dan ook nog fietsers en voetgangers gevaar lopen. Regels maar versoepelen omdat toch maar zo velen daar linksaf slaan rechtvaardigd dit eveneens niet. Cameratoezicht of de gevaarlijke kruissing op de schop zijn de enige opties.

06 september, 2009  

Een reactie posten

<< Home