Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, oktober 16, 2009

‘Bruisend Dorpshart’ of spookstad in Kaatsheuvel





Kaatsheuvel – De inspraaktermijn voor het Bruisend Dorpshart is gisteren gesloten.

Zeker is dat er twee groepen mensen bezwaar hebben aangetekend bij de Raad van State. De groep die geadviseerd wordt door Cees van de Ven, en de gebruikersgroep.

Beide groepen hebben de rechter om een voorlopige voorziening gevraagd. Als dit gehonoreerd wordt door de rechter, dan mag de gemeente NIETS meer doen. Een definitieve uitspraak van de rechter kan wel een half jaar tot een jaar op zich laten wachten. Het college heeft goede hoop op een positieve afloop.

De vraag is dan ook of de ambtenaren al gaan verhuizen naar Het Hoefijzer. De aannemer kan dan het gemeentehuis gaan slopen. Maar gaan de ambtenaren ook verhuizen als de gemeente hangende de procedure niets meer mag? Als de ambtenaren verhuizen wordt het gemeentehuis dichtgetimmerd en wordt het een spookstad. De grote vraag is of de bezwaarmakers hier blij mee zijn.

Binnen zes weken moet de rechter een uitspraak doen of de gemeente door kan met bouwen of dat de zaak stilgelegd wordt. Afwachten dus. We zullen binnen enkele weken weten of het Bruisend Dorpshart inzet van de nieuwe verkiezingen gaat worden of dat wethouder Hans Waijers inderdaad de eerste schop in de grond heeft gestoken. Ik denk dat er in deze zaak zeker geen winnaars zullen zijn. Alleen verliezers.

3 Comments:

Blogger peter said...

slopen wel ja
daar zijn ze wel snel in
nog voor er plannen zijn
en ja de amtenaren moeten nu eenmaal grote kamers hebben, op die van nu staat een eenpersoonsbed
maar ze willen lisimo


peter

17 oktober, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik vind het geldverspilling om nu al het hoefijzer te huren, het maakt de plannen weer onnodig duurder. Ze hadden kunnen weten dat er bezwaar zou worden aangetekend gezien de reacties van de afgelopen tijd. Ik denk dat ze blij mogen zijn als binnen 3 jaar de schop de grond in kan.En het is respectloos naar de bezwaarmakers om nu al te gaan slopen het is provocerend, ze geven daarmee aan dat de mening van anderen voor hun helemaal niet belangrijk is en dat ze hoe dan ook hun plannen uit gaan voeren.

18 oktober, 2009  
Blogger roofvogel said...

Het is op deze manier niet alleen provocerend maar ook een manier van zwarte pieten spelen! Dat gebeurd vaker in de politiek zo kun je personen en instellingen die op een goede manier gebruik maken van hun recht (zonder vernielingen of dreigementen) de schuld geven (onterecht) dat het lang duurt c.q. duurder wordt !

18 oktober, 2009  

Een reactie posten

<< Home