Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 24, 2009

‘ CDA ruilt principes in voor stemmen’

KAATSHEUVEL – Bleekendaal bij CDA leidt tot kritiek wethouder Broeders

De politieke ambi­ties van Kaatsheuvelnaar Herman Bleekendaal houden de gemoede­ren nu al bezig. Bleekendaal is kan­didaat voor een hoge positie op de kieslijst van het CDA in de ge­meente Loon op Zand.

Velen had­den de Kaatsheuvelnaar eerder op de lijst van GemeenteBelangen ver­wacht. Vanavond stellen de leden van het CDA de kieslijst vast. Wethouder Jacques Broeders van Gemeentebelangen zet, op per­soonlijke titel, grote vraagtekens bij de handelwijze van het CDA. „ De partij benadert mensen voor de kieslijst die helemaal geen chris­ten- democratische achtergrond hebben, maar mogelijk wel stem­mentrekkers zijn. Je zet gewoon je principes opzij om stemmen bin­nen te slepen in maart. Dat is heel treurig voor een partij die zegt nor­men en waarden hoog in het vaan­del te hebben”, stelt hij desge­vraagd.

Volgens Broeders speelt Cees Smulders hierbij een discuta­bele rol. Hij brak in 2006 met Ge­meentebelangen, ging even verder als eenmanspartij BurgerBelang en sloot zich vorig jaar bij het CDA aan. Volgens Broeders zit bij Smul­ders nog veel oud zeer en kiest hij bewust voor deze tactiek om zijn grote ‘vijand’ Gemeentebelangen een gevoelige slag toe te brengen. „Hij gebruikt hiervoor het CDA. En voor de duidelijkheid, ik kan met Cees en Herman (Bleekend­aal, red) persoonlijk goed opschie­ten.” Smulders, inmiddels vice-voorzit­ter bij het CDA, vindt de kritiek onterecht. „We benaderen men­sen om hun kwaliteit, en Bleek­endaal heeft die. Mijn afscheid van Gemeentebelangen was inderdaad pijnlijk. Maar ik mag me nu toch wel voor een andere partij inzet­ten?” Ook CDA-voorzitter Bert Branderhorst wijst de kritiek af. „Bleekendaal is geen verstokte libe­raal of sociaal-democraat, maar kan zich goed vinden in het CDA-beleid.”

Bleekendaal is een bekende in het gemeentehuis. Hij was jarenlang sectorhoofd openbare werken en brandweercommandant. Verder was hij wethouder (Gemeentebe­langen) in Waalwijk. Hij werkt nu bij een adviesbureau. Bleekendaal zelf wil nog niet op zijn politieke ambities ingaan. „Het is aan de CDA-leden hoe hoog ze me op de lijst zetten. Of ik in ben voor een wethouderspost? Om bij de woor­den van Balkenende te blijven. Ik ben nog geen kandidaat.” Bleek­endaal vindt zijn stap naar het CDA niet zo verrassend. „ Het is een partij met goede standpun­ten.” Toch leek de interesse van Bleekendaal lange tijd meer bij Ge­meentebelangen te liggen. Hij woonde daar soms ook ledenverga­deringen bij. Broeders zegt dat hij informeel met Bleekendaal gespro­ken heeft over diens politieke am­bities. Maar Gemeentebelangen had z’n twijfels. „Ik heb hem ont­raden in het politieke circus te stappen”, aldus Broeders. „Hij was jarenlang een gezichtsbepalend sec­torhoofd in deze gemeente. Dat is toch een heel andere rol.” [Michel Koster;Brabants Dagblad.]


--------------------------------------------------------------------------------

3 Comments:

Blogger roofvogel said...

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet ! Als er een "Groepering "is die discutabel aan zijn mensen op de lijst komt is het gemeente belangen wel wat daar allemaal rondhangt in een ding zijn ze duidelijk:
O N D U I D E L I J K H E I D !!

24 november, 2009  
Anonymous Henk said...

Soms heb je vrienden, soms even niet

24 november, 2009  
Blogger janijsel said...

ben ik het helemaal mee eens, als er een partij is die rommelt en ronselt is het gemeentebelangen.Je moet eens kijken wie daar deel van uitmaakt en dan nog niet over de achterban gesproken,daar gaat het helemaal niet om normen en waarde maar om stemmen Ii wil vriendelijk doch dringend vragen om straks sterke controle uit te oefenen.

24 november, 2009  

Een reactie posten

<< Home