Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 21, 2010

Gehandicaptenfeest in Kaatsheuvel lijdt onder crisis

Kaatsheuvel - De Stichting Verstandelijk Gehandicapten Midden Brabant, voorheen het comité verstandelijk gehandicapten Loon op Zand, heeft hard te lijden onder de economische crisis. De Stichting organiseert al 22 jaar een groot carnavalsfeest voor verstandelijk gehandicapten in de Werft in Kaatsheuvel.

Volgens het stichtingsbestuur is financiën nog nooit geen probleem geweest, maar vorig jaar werden het aantal giften al een stuk minder. “We hebben toen al onze reserves aan moeten spreken om de feestdag te kunnen organiseren”, maar dit jaar zet de trend de negatieve trend zich hard door naar beneden”, aldus voorzitter Kees Kruijssen. Volgens de voorzitter moet er dit jaar weer dik geld bij. “Als het zo doorgaat is de kas snel leeg, en dreigt de organisatie van de feestdag in de problemen te komen”.

Om uit de problemen te geraken heeft de stichting in november 250 ondernemers om financiële steun gevraagd. Kruijssen: “Het resultaat was bedroevend, normaal levert zo’n actie zesduizend euro op, nu nog geen duizend euro”. Elk jaar komen 125 verstandelijk gehandicapten met een begeleider naar de Werft in Kaatsheuvel carnaval te vieren. Een dertigtal vrijwilligers zorgen ervoor dat ze niets tekort komen. Zelf voor eten en drinkend wordt gezorgd. Vroeger traden grote artiesten op. Maar dat is volgens Kruijssen niet meer te betalen. “Tegenwoordig nodigen we opkomende artiesten uit de regio uit, die vooral Nederlandstalig zingen. Want dat slaat aan bij onze doelgroep”. Volgens het stichtingsbestuur werden vroeger de broodjes gesponsord door lokale bakkers en supermarkten. “Ook dat is over”.

Subsidie van de gemeente Loon zit er voorlopig niet in. “Om in aanmerking te komen voor een klein bedrag moeten we een berg formulieren invullen. En dan is het nog maar de vraag of we iets krijgen”, aldus Kruijssen, die de toekomst somber inziet. Hij doet dan ook een beroep het bedrijfsleven en particulieren die de stichting een warm hart toe dragen om het evenement financieel te ondersteunen. Ondanks de financiële perikelen kunnen de verstandelijk gehandicapten uit de regio op 7 februari toch weer een prachtige dag verwachten.

3 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Verschrikkelijk triest dat je voor de gehandicapte medemensen in de gem.LOZ zelfs bergen formulieren moet invullen voor een paar duizend Euro ,terwijl de gemeente en hun politieke partijen milioenen Euro's over de balk gooien aan het waanzinnige bruisend dorpshart!

21 januari, 2010  
Blogger Wim Aussems said...

Ik reageer niet snel, maar bergen papieren? Onzin! Ik heb met Luuk Broos (organisatie) hier over gesproken. Even los van de subsidiemogelijkheid (beleid door raad vastgesteld..), maar een aanvraag is slechts 2 x A4. Eentje met het verhaal en eentje met de begroting. ALS de gemeente een duit in het zakje doet, mag het zich dan nog verantwoorden aan de burgers??? Denk het wel! Velen zijn voorgegaan en zullen dat beamen. Overdrijven in dit geval helpt niemand.
Ik vind dit een mooi evenement voor mensen die we het graag gunnen uit onze REGIO. Mogelijk gemaakt door o.a. de door onze (kleine) gemeente gesubsidieerde Werft en door veel vrijwilligers uit ONZE gemeente. FANTASTISCH!

23 januari, 2010  
Blogger peter said...

die door onze kleine gemeente ?
met plannen voor een grote stad !
dorpshart.
nee niet voor gehandicapten , daar is geen geld voor.

peter H

23 januari, 2010  

Een reactie posten

<< Home