Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 19, 2010

Gildenbond Kaatsheuvel doet beroep op politiek

Kaatsheuvel – Verenigings- en ontmoetingscentrum De Gildenbond worstelt met financiële problemen. Als de gemeente niet bijspringt, dreigt een fors tekort in de begroting. Burgemeester en wethouders willen daarom dit jaar een extra subsidie van 40.000 euro verstrekken. Maar de Gildenbond moet wel maatregelen treffen, zodat de steun vanaf 2011 niet meer nodig is. De gemeenteraad moet overigens nog instemmen met de extra subsidie van 40.000 euro. De financiële zorgen worden vooral veroorzaakt door de inzet van een professioneel beheerder, van wie de (loon)kosten zwaar op de begroting drukken. Volgens het bestuur van de Gildenbond kan niet al het werk op de schouders van vrijwilligers terecht komen en is een professioneel beheerder dus pure noodzaak. Vorig jaar zat De Gildenbond met een tekort van 23.000 euro, dit jaar dreigt een negatief saldo van 43.000 euro. De Gildenbond wil het voortbestaan niet in gevaar brengen door weer een greep te doen uit de reserves. Die zijn de laatste laren gehalveerd tot ruim 81.000 euro. “We doen al veel om meer inkomsten te verwerven”, aldus bestuurslid Jack Botden. “Zo betalen al vele verenigingen en gebruikers meer aan huur en consumpties”. Ook wordt gekeken naar een verdere uitbreiding van activiteiten. Mogelijk kan De Gildenbond in de toekomst een echt ‘wijkgericht ontmoetingscentrum’ worden. Ook loopt een studie naar nauwe samenwerking (Welzijnskoepel) met andere accommodaties en instellingen als het SMC. Wellicht is zo voordeel te behalen op het gebied van inkoop en organisatie. De gemeente verstrekt nu al een structurele subsidie van 45.000 euro.

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Er lijkt me inderdaad een voordeel te behalen op het gebied van inkoop, maar met name organisatie. Die kerel ontslaan op bedrijfseconomische grondslag! Maar even een andere vraag: Wat moet daar 'professioneel' worden beheerd?

19 januari, 2010  

Een reactie posten

<< Home