Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, januari 18, 2010

Kaatsheuvel: Gemeenteraadsverkiezingen zijn begonnen! (Persbericht)

Kaatsheuvel - Zaterdag vroeg in de morgen zijn de lijsttrekkers van de politieke partijen in de gemeente Loon op Zand verrast met een ontbijt, aangeboden door Pro3. De lijsttrekker van Pro3, Peter Flohr, werd al heel vroeg door het campagneteam aan de ontbijttafel geroepen: om 7.00 uur werd een gezond ontbijt bezorgd door de campagneleider Jan van Gorkum. De boodschap bij dit ontbijt: een gezond begin is de aanzet voor een energieke, heldere en sportieve verkiezingscampagne. De eerste vier op de lijst van Pro3 gingen tesamen met een andere kandidaat op weg naar de vier lijsttrekkers.

Zo werd Wim Aussems al vroeg uit bed gebeld door Peter Flohr, de lijsttrekker van Pro3. Aussems was snel bij de les en kon het zeer waarderen dat op deze manier de campagne van Pro3 van start is gegaan. Flohr benadrukte ook het belang dat de politieke partijen een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben om de inwoners naar de stembus te krijgen. Een eerlijke en heldere campagne moet daar aan bijdragen. Daarbij moet er wel wat te kiezen zijn. Esther van der Donk ( nr. 2 bij Pro3) ging samen met Sjan Beerens op bezoek bij Gert-Jan van den Dries. Na de slaap uit z’n ogen gewreven te hebben nam de lijsttrekker van het CDA het ontbijt in grote dank aan. De bezorgers werden met een kopje koffie en thee beloond. Het ontbijt was voor de CDA-lijsttrekker te mooi om meteen te verorberen. Hij wilde het eerst aan anderen kunnen showen.

Ook Jan Brekelmans, uit bed gebeld door Rien van Bijsterveldt (nr. 3 bij Pro3) was aangenaam verrast en liet zich het ontbijt plus de boodschap goed smaken.

Bij Jacky Smit (VVD) werd heel voorzichtig en achterdochtig gereageerd. De VVD-lijsttrekker bleek veel moeite te hebben met het vroege tijdstip. Ook wist ze niet precies wie voor de deur stond. De bezorgers van Pro3, Mark Wijtenburg (nr. 4 bij Pro3) en Marianne Verschure (nr. 8 bij Pro3) volstonden met het achterlaten van het ontbijt.

Pro3 zal de komende zaterdagen veel tijd inruimen om zich bij de kiezers huis-aan-huis voor te stellen: wat wil Pro3 en wie moet het waarmaken straks in de gemeenteraad? De kandidaten worden voorgesteld en de kiezers krijgen 10 kernpunten voorgelegd waar Pro3 voor staat. Een heldere campagne met echte keuzes moet leiden tot een levendige verkiezingsstrijd en een hogere opkomst dan vier jaar geleden.

6 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Heb het al eerder gemaild: Pro3 is een samenraapsel van Groen Links,P.v.d.A,D66 en ondersteuning van enkele SP leden.Mensen in Loz laat dit eens tot U doordringen!

18 januari, 2010  
Blogger peter said...

H.W.Boogaard

de essentie van wat je zegt blijft bij mij onduidelijk.
C.D.A. is toch ook een samenraapsel van 3 partijen, of heb ik iets gemist vroeger.

en vernieuwing kan nooit kwaad, ook al zien de zittende heren een gevaar op zich afkomen.

en nee ik zit zelf niet in de gemeentelijke politiek.

peter

18 januari, 2010  
Blogger Unknown said...

@ H.W. Bogaard,

De tijd van hard schreeuwen en weinig zeggen gaat langzamerhand verdwijnen. Burgers volgen niet snel meer als er iemand op een sinaasappelkistje een mening staat te verkondigen. De kloof tussen politieke kringen en de burgers is enorm toegenomen de laatste jaren. Alles heeft te maken met het weinige democratische (parlementaire) stelsel. Als ik H.W. Bogaard goed vind, mag ik hem niet eens kiezen (slecht voorbeeld overigens, eenmansfractie in het verleden niet?) De paradox is dan ook dat de burger is ontwikkeld (opleiding/nieuwe informatiebronnen) om verantwoordelijk te zijn, maar het politieke regime diezelfde verantwoordelijkheid de nek omdraait met steeds meer regels, betutteling en controle. Denk na en doe maar een dotje, maar verwacht niet teveel bijval van de gemiddelde LoZ- burger.

19 januari, 2010  
Blogger Gerard said...

Dhr. Boogaard zou eigenlijk zelf in de politiek moeten gaan. Hij weet namelijk als de beste wat goed is voor onze gemeente.

19 januari, 2010  
Blogger H.W.Bogaard said...

Roy.
Je maakt een klein foutje;ik heb nooit een éénmansfractie gehad.
Ik was destijds gemeenteraadslid van de P.v.d.A.Ben daar o.a uitgestapt omdat ik niet van salonsocialisme houd.

19 januari, 2010  
Blogger Unknown said...

Mea culpa

20 januari, 2010  

Een reactie posten

<< Home