Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 15, 2010

Inwoner vecht tegen nieuwbouw in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Kaatsheuvelnaar A. Donders voelt niets voor een omvangrijk bouwwerk naast zijn deur. Daarom vocht hij gisteren voor de rechter in Breda de plannen aan voor acht appartementen en ruim 300 mwinkelruimte op het braakliggende terrein naast hem.

Burgemeester en wethouders van Loon op Zand verleenden begin vorig jaar vrijstelling en bouwvergunning voor het complex aan de Hoofdstraat.
Donders vindt de geplande nieuwbouw te kolossaal. Bovendien vreest hij dat het gedaan is met zijn privacy, als straks de toekomstige bewoners van het pand vanaf hun balkons in zijn achtertuin kunnen kijken. Een ander probleem is dat zijn schoorsteen uitkomt op zo’n twee meter van de plek waar het terras van één van de appartementen is voorzien. Hij voorspelt dat hij problemen gaat krijgen over de rook van zijn alles¬brander.

Zijn juridisch adviseur vindt dat de gemeente naar deze kwestie had moeten kijken voordat ze vrijstelling verleende. Donders heeft al laten berekenen wat zijn schade is als de bouwplannen doorgaan: 100.000 tot 140.000 euro.

Een gemeentewoordvoerder wuifde de bezwaren van Donders weg. Hij verwacht geen problemen met de allesbranders, mits Donders die ‘normaal’ gebruikt. Ook wees hij erop dat er diverse maatregelen zijn genomen om inkijk in de tuin te voorkomen. De zegsman gaf aan dat het terrein sinds 1991 braak ligt en dat dit geen fraai gezicht is. Het college vindt een combinatie van woningen en winkels goed passen op deze plek.
Uitspraak over zes weken.