Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 15, 2010

Strijd tegen uitbreiding keukencentrum in Kaatsheuvel sleept zich nu al jaren voort

Kaatsheuvel/BREDA – Het Guinness Book of Records is gisteren bij de bestuursrechter in Breda niet ter sprake gekomen. Duidelijk is echter dat de gemeente Loon op Zand een definitief antwoord op een handha¬vingsverzoek uitzonderlijk lang heeft laten liggen. Het gaat om een verzoek om handhavend op te treden tegen een ‘illegale uitbreiding’ van keukencentrum Mandemakers in Kaatsheuvel, dat in 2004 is gedaan door buurtbewoner A. Maijers. Hij legde de kwestie gisteren voor de zoveelste keer voor aan de bestuursrechter in Breda.

De uitbreiding van het keukencentrum aan de Rechtvaart dateert al van 2000. Volgens de bezwaarmakers werd de verbouwing zonder gemeentelijke toestemming uitgevoerd en was de vergunning die Loon op Zand later alsnog verleende, juridisch niet in orde. Daarom vroeg Maijers de gemeente in 2004 op te treden tegen de illegale verbouwing. Loon op Zand weigerde, maar de bewoner van de Rechtvaart maakte daar bezwaar tegen.

Een definitief antwoord heeft hij nog steeds niet. Daarom vroeg zijn advocaat Maat de bestuursrechter gisteren om Loon op Zand op te dragen binnen een vastgestelde termijn tot handhaving over te gaan. Dat betekent in praktijk: Mandemakers dwingen de situatie terug te brengen in de oude staat. Loon op Zand kan pas een definitief ant¬woord geven zodra het ontwerp- bestemmingsplan Rechtvaart door de raad is vastgesteld. Dat plan staat de huidige uitbreiding van het keukencentrum toe, maar laat geen ruimte voor toekomstige vergroting van het bedrijfsgebouw. Het ontwerp- be¬stemmingsplan had sinds gisteren ter inzage moeten liggen, maar dat is vanwege ict-problemen uitgesteld. „We zijn verder dan we ooit waren”, zei J. Hooning gisteren namens burgemeester en wethouders. „ Maar door onvoorziene om¬standigheden is het pas mogelijk om het ontwerp- bestemmings¬plan over één of twee weken ter in¬zage te leggen.” Hij verwacht dat de nieuwe raad het bestemmings¬plan op 20 mei vaststelt.
De rechter doet waarschijnlijk op woensdag 27 januari uitspraak.