Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 13, 2010

VVD Kaatsheuvel vreest 'plagiaat' lokalen

Kaatsheuvel - De verkiezingsstrijd begint nu echt los te barsten in de gemeente Loon op Zand. De VVD is boos op de lokale partijen Gemeentebelangen en Lijst Loon op Zand.
Alle Loonse politieke partijen moeten hun verkiezingsprogramma’s voor 6 januari ingeleverd hebben voor de stemwijzer van de gemeente op internet. Ook vallen bij de politieke partijen uitnodigingen binnen voor discussiebijeenkomsten. De verkiezingsprogramma’s van Gemeentebelangen en Lijst Loon op Zand zijn echter nog niet ingeleverd. „De lokale partijen kennen onze standpunten en wij weten niets van hen. Dat is onverteerbaar”, aldus VVD-raadslid Corné van den Dries. Hij vreest dat de lokale partijen bewust gewacht hebben met het uitbrengen hun programma tot de landelijke partijen hun programma’ s hebben verspreid. De lokale partijen zouden daaruit passages voor hun eigen verkiezingsprogramma copiëren en zo kunnen verbouwen”, stelt van den Dries. „De verkiezingsprogramma’s van de lokale partijen zullen wel opgesteld worden door het knippen en plakken uit de programma’s van de landelijke partijen. Deze zijn immers allang beschikbaar. Andere redenen zie ik niet”, aldus Van den Dries.

Fractievoorzitter Ad van Laarhoven van Gemeentebelangen begrijpt de ophef niet. „Ons partijprogramma is al door de ledenraad goedgekeurd en vervolgt nu zijn weg bij de ontwerper, waarbij de puntjes op de ‘i’ worden gezet. Begin volgende maand zullen we het bij het publiek uitdelen. Gelukkig weet gemeentebelangen wat er speelt in onze gemeente en is daarbij niet afhankelijk van wat landelijke partijen vinden. Helaas kunnen we dus niets met knip en plakwerk”.
Jan Brekelmans van Lijst Loon op Zand reageert geïrriteerd: :Wij hebben altijd ons eigen verkiezingsprogramma gemaakt en geschreven. Maar wij willen het alleen eerst onze leden voorleggen en daar overeenstemming hebben voordat wij dit publiceren. Maar als dit nu een voorbeeld is van aanpak hufterif gedrag, zie het voornemen van de VVD in 2010, dan moeten zij eerst maar eens kijken naar hun eigen gedrag”.

2 Comments:

Blogger Gerard said...

Ach mensen, het hoort allemaal bij de verkiezings"strijd". Gewoon proberen om zo veel mogelijk aandacht (liefst positief anders maar negatief) op je te richten en te hopen dat de stemmer het zich herinnerd (jouw positieve en van de anderen de negatieve dingen)in het stemlokaal.

13 januari, 2010  
Blogger H.W.Bogaard said...

van Laarhoven begrijpt de ophef niet.
Is hij zo dom of doet hij alsof?

13 januari, 2010  

Een reactie posten

<< Home