Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 14, 2010

De Kuip dubt over feesten na vechtpartij

Loon op Zand – Jongerencentrum de Kuip in Loon op Zand zit nog altijd in de maag met de ongeregeldheden van afgelopen weekend. Na de grote vechtpartij is het de vraag of zulke feesten voor 14 tot 18 jarigen door moeten gaan. Volgens bestuurslid Peter Swaans zou het erg zuur zijn wanneer dit incident alweer het einde betekent van dergelijke activiteiten. Aan de andere kant wil de kuip zoiets nog niet eens meemaken.

Afgelopen weekeinde werd bij de Kuip een hardcore-feest gehouden voor 14 tot en met 18 jarigen: een grote wens van de jongeren zelf. Volgens Swaans was alles goed geregeld, maar viel niets te beginnen tegen een groep agressieve bezoekers. Er brak een forse vechtpartij uit. De daders gooiden met barkrukken, sloegen met vuilnisbakken en dreigden te steken met kapot glas. Ook in het dorp werden vernielingen aangericht. Drie jongens uit Sprang-Capelle (16 en 17 jaar) zijn opgepakt voor mishandeling en openlijke geweldpleging. Swaans ziet vooralsnog niet veel in het idee op alleen jeugd uit de kern Loon op Zand toe te laten, omdat de ellende nu vooral veroorzaakt werd door bezoekers van buiten. “Je kunt dan niet eens vrienden of familie uit bijvoorbeeld Kaatsheuvel naar de Kuip meenemen”.

3 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Stel de Kuip alleen open voor de jongeren van de gemeente Loon op Zand!
Sprangenaren horen in Waalwijk thuis.

17 januari, 2010  
Blogger roofvogel said...

Hallo, Protectionisme van het laagste soort ! We leven in een vrij land... En alsof inwoners van onze gemeente nooit iets uithalen !
Onlangs nog een inwoner uit onze gemeente opgepakt bij VEEN i.v.m. voorkomen van autobranden !!!!

17 januari, 2010  
Blogger Bart Gossen said...

Er is meer belangstelling dan ruimte (er zijn circa 500 jongeren in deze leeftijdscategorie met belangstelling voor feesten in Loon op Zand). Dan kun je dus bepaalde drempels opwerpen. Destijds hebben wij er met de feesten van Feest in Loon op Zand in de Wetering voor gekozen om een redelijke entree te vragen incl. consumpties. Dat verhoogt de drempel enigzins.

Daarnaast is de muzieksoort echt 'killing'. Het is vragen om gezeik om hardcore te draaien zonder juiste randvoorwaarden (juiste leeftijd bezoekers, genoeg ruimte om te bewegen, drankbeleid, toegangsbeleid). De sfeer raakt dan direct opgefokt en wordt aangegrepen om te gaan rellen.

Bart

18 januari, 2010  

Een reactie posten

<< Home