Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 15, 2010

Crossroads Kaatsheuvel snakt naar opknapbeurt

Kaatsheuvel - Jongerencentrum Crossroads in Kaatsheuvel kan én mag niet langer wachten op de broodnodige renovatie. De nieuwe voorzitter van Crossroads, Michel Dingemans, is daar duidelijk over. De gemeenteraad van Loon op Zand krijgt daarom op korte termijn een verzoek om een bedrag van mogelijk drie ton tot vijf ton beschikbaar te stellen voor een ingrijpende verbouwing van het huidige gebouw aan de Dreefseweg.
Dingemans (50) is per 1 januari Mark Wijtenburg opgevolgd als voorzitter. Hij wil vaart achter de renovatieplannen van Crossroads, nu een verhuizing van het jongerencentrum voorlopig van de baan lijkt. Het bestuur voelt niets voor het idee om Crossroads een plek te geven bij de nieuw te bouwen sporthal. En eerder zag de gemeente al af van een verhuizing van het jongerencentrum naar het Bruisend Dorpshart.
Het gebouw kampt ondertussen met veel achterstallig onderhoud.
Zo moet het dak vernieuwd worden en vallen de tegels van de wanden van de toiletgroepen. Ook werkt het klimaatsysteem niet. „Je moet geen pleisters willen plakken, dit moet groots aangepakt worden. Verhuizing naar het Dorpshart had ook geld gekost”, aldus Dingemans.
Volgens hem moet het gebouw aangepast worden voor de doelgroep van 10 tot 27 jaar. Daarvoor zouden er meerdere zalen, vergaderruimtes en toiletgroepen moeten komen „Vroeger had de uitgaande Kaatsheuvelse jeugd de keuze tussen De Kinkenpolder, Oe Toch, KWJ-gebouw of ’t Schooltje. Nu is er alleen nog Crossroads over, of ze moet naar Tilburg”.

Volgens de nieuwe voorzitter zorgt een renovatie ook voor een flinke imago-verbetering. De naam Alcatraz hoor je nog teveel en de buitenwacht associeert Crossroads alleen met hardrock. Dat moet eruit”. Dingemans"vindt dat het gebouw nu teveel leeg staat. Als het aangepast is, kan Crossroads in zijn ogen veel meer doen aan opvang van (hang)jongeren. „Als ze een behoorlijk ruimte met muziek hebben, gaan ze echt niet op de Nieuwe Markt in de kou staan”. Ook wil Crossroads ruimte aan werkloze jongeren bieden.

Om het gebouw rendabeler te maken is volgens het bestuur naast een verbouwing ook de bestuurlijke structuurverandering nodig. „De verantwoordelijkheden en bevoegdheden zijn teveel verspreid”.
Momenteel huurt de gemeente Loon op Zand beroepskrachten in van Triangel/De Twern. Die moeten verantwoording afleggen aan de gemeente. „Het feit dat de beroepskrachten geen verantwoording hoeven af te leggen aan het bestuur en de 65 vrijwilligers zorgt voor een spanningsveld”, stelt Dingemands. „Dat moet dus veranderen”.

3 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Ik ben het met Dhr Dingemans helemaal eens,gezien het feit dat ik crossroads behoorlijk goed ken.Wachten op het bruisend dorpshart is gekkenwerk omdat niemand weet wanneer er iets gerealiseerd gaat worden.Er is nu niets voor de jeugd dus lijkt mij met de verkiezingen voor de deur een prachtig moment voor een politieke partij om hier iets DAADWERKELIJK iets aan te doen!

16 januari, 2010  
Blogger H.W.Bogaard said...

Aanvulling op mijn eerdere reactie.
Waarom gaan jullie niet met alle jeugdigen,bestuursleden en vrijwilligers demonstreren voor het gemeentehuis met spandoeken en toeters en andere legale middelen.Dan halen jullie de pers wel en daar zijn B en W en gemeenteraad gevoelig (soms)voor.Ben bang dat jullie plannen anders niet gerealiseerd worden en dat jullie met een kluitje het riet ingestuurd worden!En de krachten bundelen met de Kuip in Loon op Zand is misschien een optie.

17 januari, 2010  
Blogger roofvogel said...

Dhr Bogaard als Actievoerder !!! dat doet mijn hart sneller slaan en doet me denken aan tijden Bij Kalkar,Doodewaard Almelo en zo !
Maar hij heeft volledig gelijk !!!!!!!!

17 januari, 2010  

Een reactie posten

<< Home