Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 15, 2010

Alle steun voor nieuwe wijk in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – De bouw van de nieuwe woonwijk Sweensstraat- West in Kaatsheuvel is weer een forse stap dichterbij gekomen. De gemeenteraad stemde gisteravond in met een krediet van 455.000 euro voor het uitwerken en voorbereiden van de grote bouwplannen. Als alles meezit, start de bouw in 2012. Op de beoogde locatie tussen de Erasstraat en Rechtvaart is ruimte voor zo’n 350 tot 400 woningen.
De provincie moet formeel nog in¬stemmen met de plannen voor Sweensstraat-West. Maar wethouder Hans Waijers (CDA) verwacht dat die steun voor zo’n forse uitbreiding van Kaatsheuvel er wel komt. „We gaan heel voortvarend aan de slag met deze plannen”, aldus Waijers. Het gaat hier dan ook om een belangrijk project voor de gemeente Loon op Zand. Volgens Waijers zijn de mogelijkheden om Kaatsheuvel nog uit te breiden beperkt en liggen hier dus wel kansen. Lang zette de gemeente in op de bouw van woningen in de kern zelf, zoals op verouderde bedrijfslocaties of braakliggende terreinen. Maar dat leverde vaak tijdrovende en ingewikkelde procedures op, aldus het college. Ook zijn er in verhouding veel appartementen gebouwd en daar bestaat juist steeds minder behoefte aan.

Maar ook financieel is het plan van groot belang voor Loon op Zand. De gemeente heeft de verwachte inkomsten van dat grote bouwplan heel hard nodig voor andere grote projecten, zoals het Bruisend Dorpshart en de verkeersmaatregelen rond de N261.
De politiek ziet ook kansen om bij de Sweensstraat-West een ‘mooie, duurzame wijk’ aan te leggen. „We zijn heel benieuwd naar de verdere uitwerking van de plannen”, aldus Elly de Kort (CDA). Het project vergt nog wel de nodige tijd. Zo moet de gemeente gronden verwerven. Ook is nog volop onderzoek nodig, bijvoorbeeld waar het gaat om bodem, water, archeologie en geluid.

Als het plan doorgaat, wordt de locatie niet meteen volgebouwd. De bouw gebeurt dan in fases.

1 Comments:

Blogger roofvogel said...

Als het echt een duurzame wijk moet worden dan behoort het college en de gemeenteraad te zorgen dat er door de Sweenstraat weer een Bus gaat rijden (136) !
Hopelijk weet men tijdig de provincie hiervoor warm te maken en wordt dit niet zo'n lijdensweg als de ontsluiting per O.V. van de Loonse wijk molenwijck !!
Je mag immers verwachten dat men van deze blunders heeft geleerd !!

17 januari, 2010  

Een reactie posten

<< Home