Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, januari 30, 2010

Pittige discussie over honger maar ‘absolute macht’

Kaatsheuvel – Knap lastig voor Gemeentebelangen, al die andere partijen in de raad van Loon op Zand. Je moet constant rekening houden met anderen. Henk van Komen (nummer 11 op de lijst van Gemeentebelangen is op zijn weblog duidelijk GB moet de komende gemeenteraadsverkiezingen gaan voor tien zetels: dat is de absolute meerderheid. “De coalitie, waarin Gemeentebelang zo’n grote rol speelt met zeven zetels in de gemeenteraad, heeft vele goede resultaten opgeleverd. “Om nog meer te kunnen bereiken zonder steeds compromissen te hoeven sluiten, zou het handig zijn om als Gemeentebelangen tien van de negentien zetels in de wacht te slepen”, schrijft hij. Gezien de prognoses op internet ziet van Komen zeker een kans om die mijlpaal te bereiken.

Zijn weblog wekt flinke irritatie bij Bart Gossen (nummer 10 van de VVD-lijst.
“Nederland kent een democratisch stelsel van evenredige vertegenwoordiging. Dat houdt in dat nagenoeg nooit een partij aan de absolute macht komt, maar samengewerkt moet worden. Wat zouden we in de gemeente Loon op Zand voor situatie krijgen als een lokale partij de absolute macht zou grijpen? “Wie het programma van Gemeentebelangen probeert te doorgronden ziet linkse en rechtse standpunten. Zo krijg je SP en PVV in een. Daarom concludeer ik dat Gemeentebelangen met haar streven naar absolute macht en antidemocratisch is en geen duidelijke visie heeft”. Wie gelijk heeft? De meeste stemmen gelden.

Bron: BD

3 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Hoewel ik geen grote VVD fan ben,vind ik wel dat Bart Gossen gelijk heeft.Gemeentebelangen is een partij met een arrogantie ten top!! Maar ik denk altijd maar:hoogmoed komt voor de val!
Maar 4 maart weten we meer.

31 januari, 2010  
Anonymous Frits said...

Waar vind ik die prognoses op internet?

31 januari, 2010  
Blogger Kaatsheuvel said...

Om geen ivloed uit te oefenenen zijn die inmiddels verwijderd

01 februari, 2010  

Een reactie posten

<< Home