Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 28, 2010

Verkiezingsactiviteiten in Kaatsheuvel en Loon

Kaatsheuvel - In verband met de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft heemkundekring De Ketsheuvel het idee opgepakt een tentoonstelling te organiseren over de historie van de lokale politieke partijen. Deze tentoonstelling wordt gehouden van 3 februari tot en met 3 maart 2010 in de bibliotheek in Kaatsheuvel, Huygenstraat 71. U vindt er poster- en ander materiaal omtrent reeds verdwenen politieke partijen. Daarbij zijn de bestaande politieke partijen benaderd om oud campagnemateriaal uit hun archieven ter beschikking te stellen. Hieraan is ruimschoots gevolg gegeven. Tevens willen wij als heemkundekring ook de ontwikkeling van het stemrecht laten zien. Zo zijn er stemregisters van eind 1800 te zien waarin alleen de mannelijke inwoners worden opgeroepen om te gaan stemmen. Al bij al een tentoonstelling die meer dan het bezoeken waard is.

Loon op Zand - Politieke debat-avond bij Uno Animo
Op maandag 1 februari zijn de politieke partijen bij Uno aanwezig om te discussieren over bereikbaarheid, leefbaarheid en sport. Aanvang 20.00 uur, iedereen is welkom.