Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 23, 2010

Asbest in groenstrook Pannehoefseweg aangetroffen

Kaatsheuvel - In de groenstrook langs de Pannenhoefseweg, ter hoogte van de Raam, is bij werkzaamheden aan de beplanting asbest in de bodem aangetroffen. Het is nog onduidelijk wat de herkomst en de omvang van deze verontreiniging is. Vooralsnog is er geen asbest op het grondoppervlak aangetroffen, waardoor we er vanuit gaan dat er geen directe risico's zijn.

Morgen, woensdag 24 maart, voert een gespecialiseerd bedrijf een verkennend bodemonderzoek uit. Met de hand worden inspectiesleuven gegraven. De sleuven worden na afloop van de werkzaamheden weer dichtgemaakt. De werkzaamheden starten in de ochtend. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek worden eventueel noodzakelijke vervolgstappen bepaald. Meer informatie over asbest is te vinden op www.ggdhvb.nl onder de link milieu en gezondheid.