Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, maart 22, 2010

Ombudsman weer in actie na klacht Pullens

KAATSHEUVEL – De Nationale Ombudsman mengt zich opnieuw in de slepende discussie tussen de ge¬meente Loon op Zand en de Kaatsheuvelse manegehouder Walter Pullens. De instantie doet nu on¬derzoek naar een klacht van Pul¬lens, die vindt dat hij recht heeft op een forse schadevergoeding van de gemeente. Volgens de manegehouder is vele jaren nooit opgetre¬den tegen de oneerlijke concurrentie van illegale paardenpensions in Loon op Zand en heeft zijn bedrijf daar financieel zwaar onder gele¬den.
De Nationale Ombudsman heeft zich al eerder in het Loonse paar¬dendossier verdiept. Hij noemde de zaak ‘verbijsterend’, omdat de discussie al zeker twaalf jaar speel¬de. De instantie riep partijen op de strijdbijl te begraven en samen te zoeken naar een oplossing, zo¬dat een nieuwe rechtszaak voorko¬men wordt. Maar de partijen komen er niet uit. Volgens Pullens doen burge¬meester en wethouders hem geen goed financieel voorstel om de schade te vergoeden die is veroorzaakt door ‘jarenlang falend be¬leid’. Die klacht is neergelegd bij de Nationale Ombudsman. Die verricht nu nieuw aanvullend onderzoek.
De gemeente wil al een tijd een streep zetten onder de slepende discussie over de paardenhouderij¬en. Vorig jaar zijn duidelijke regels opgesteld voor het houden van paardenmaneges en -pensions: en die moeten nu ook echt gehand¬haafd worden. Volgens Pullens gaat de gemeente toch wat te makkelijk voorbij aan het feit dat jarenlang niet is opge¬treden tegen ‘illegale activiteiten’ in de paardenwereld, ondanks her¬haaldelijke verzoeken. Die oneerlij¬ke concurrentie heeft hem grote fi¬nanciële en emotionele schade berokkend, stelt hij.De kans is groot dat de discussie over de schadeclaim toch weer op een rechtszaak uitdraait.

1 Comments:

Blogger roofvogel said...

Pullens verteld ook niet alles!!: Enige jaren geleden is de gemeentegrens in de van Haestrechtstraat naar oostelijke richting verplaatst zodat de afschuwlijke reclames op zijn terrein gehandhaafd konden blijven daar in het "buitengebied zoiets volgens de provinciale verordeningen niet kon worden toegestaan. Als reden voor deze verschuiving werd natuurlijk "Duurzaam Veilig " aangehaald maar een goede verstaander weet wel beter !!

22 maart, 2010  

Een reactie posten

<< Home