Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 23, 2010

Kritiek in Gemeentebelangen op 'coalitie'

KAATSHEUVEL Een deel van de achterban van Gemeentebelangen zit niet te wachten op deelname van Pro3 aan de nieuwe coalitie in Loon op Zand.

De stevige verkiezingscampagne van Pro3 is nog niet vergeven en vergeten. Morgen beginnen de besprekingen tussen Gemeentebelangen (7 zetels, Lijst Loon op Zand (2 zetels) en Pro3 (4 zetels). Volgens extern informateur Roel van Gurp is dit de beste combinatie voor de nieuwe coalitie, en doet dat ook het meeste recht aan de verkiezingsuitslag.
Maar dit advies van Van Gurp valt niet bij iedereen in goede aarde. Als Pro3 met Gemeentebelangen gaat regeren, zou dat regelrechte kiezersbedrog zijn, stelt Gemeentebelangen-prominent en voormalig wethouder Peter Roelen. Hij laat in een email aan leden van zijn partij weten geen heil te zien in de combinatie Gemeentebelangen, Lijst Loon op Zand én Pro3. Volgens hem is dit gedoemd te mislukken. Hij wordt in zijn mening bijgestaan door andere ‘geschrokken’ aanhangers van Gemeentebelangen. „Als je als Pro3 zo hard geroepen hebt dat je tegen de huidige plannen van het dorpshart bent, dan kun je geen ommezwaai van 180 graden maken. Dan pleeg je ook kiezersbedrog.”
De ex-wethouder vindt samen met enkele andere leden dat fractievoorzitter Ad van Laarhoven een ongelukkige keuze heeft gemaakt om Tilburger Roel van Gurp (GroenLinks) aan te trekken als informateur. „Niet dat ik twijfel aan de objectiviteit van Van Gurp, maar iedereen heeft (misschien niet bedoeld) toch zo zijn voorkeur.” Hij doelt daarmee op de politieke kleur van Pr03, waarin na de verkiezingen GroenLinks en de PvdA zijn opgegaan.
„Voor een aantal mensen is het idee van een coalitie met Pro3 best even wennen”, beaamt fractievoorzitter Ad van Laarhoven (Gemeentebelangen). „Dat gevoel had ik ook even.” Maar volgens hem liggen er zeker kansen om tot een coalitie te komen met Gemeentebelangen, Pro3 en Lijst Loon op Zand. Hij sprak eerder van een verfrissende kijk van Van Gurp.
Pro3 had overigens gehoopt bij de verkiezingen in één klap de grootste partij te worden van Loon op Zand, ‘om zo het machtsblok van Gemeentebelangen te breken en het roer om te gooien.’ Maar de partij bleef steken op vier zetels, en Gemeentebelangen is met zeven zetels nog steeds de allergrootste. Maar volgens Peter Flohr (Pro3) is bij zijn partij in eerste instantie niet negatief gereageerd op een mogelijke samenwerking met Gemeentebelangen.
Volgens de VVD zijn de andere vier partijen niet echt eerlijk en open geweest in hun besprekingen met informateur Van Gurp, vooral als het gaat over eventuele belastingverhogingen. „De partijen hebben nu al afstand genomen van hun programma en zijn naar het midden opgeschoven en vormen een grijze massa waarbij de vier partijen uitwisselbaar zijn om op het pluche plaats te nemen”, concludeert de VVD na bestudering van het advies.

3 Comments:

Blogger Kaatsheuvelse Volks Partij said...

Zou het misschien zo kunnen zijn dat Pro3 het bruisend dorpshart als een gelopen race beschouwd dat toch niet meer te keren is maar dat ze door in het college zitting te nemen beter in staat zijn om eventuele (grote) overschrijdingen van de budgetten extra in de gaten te houden. Ook Pro3 heeft namelijk het beste voor met onze gemeente zij het dat ze iets andere prioriteiten hebben dan bv GB,CDA en VVD. We hebben al lang genoeg onder de knoet van GB en CDA gezeten, laat nu maar eens iemand anders aan bod komen, over 4 jaar weten we of het gewerkt heeft en krijgen we weer een kans om te stemmen.

23 maart, 2010  
Blogger roofvogel said...

Een goede inschatting van de ""KVP"" maar met een dergelijke vooruitstrevende en frisse visie op de plaatselijke politiek zou een frisse naam welkom zijn gezien de afkorting van deze "partij"zo auverwets en conservatief aandoet!
Of bedriegt de schijn de werkelijkheid ????

24 maart, 2010  
Blogger Kaatsheuvelse Volks Partij said...

@Roofvogel, wat let je om je aan te melden en te weten te komen hoe of wat de Kaatsheuvelse Volks Partij is.Stuur maat een mailtje naar spoormannetje@home.nl

26 maart, 2010  

Een reactie posten

<< Home