Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 31, 2010

Coalitie met Pro3 rond.

KAATSHEUVEL De nieuwe coalitie Gemeentebelangen, Pro3 en Lijst Loon op Zand is zo goed als rond. De partijen zijn het eens over de hoofdlijnen van het coalitie-akkoord, en ook is al overeenstemming bereikt over de kandidaat-wethouders. Jacques Broeders, Wim Aussems (Gemeentebelangen) en Wil Ligtenberg (Lijst Loon op Zand) keren vrijwel zeker terug in het college van Loon op Zand.
De wethouderskandidaat van Pro3 is een opvallende naam: Ruud van Eijkeren, nu nog PvdA-wethouder in Goirle. Het is voor het eerst dat Loon op Zand een wethouder van buiten de gemeente krijgt.
Volgens Gemeentebelangen, Pro3 en Lijst Loon op Zand zijn de eerste verkennende coalitie-besprekingen succesvol verlopen. „Het klikt tussen de partijen”, concludeert Ad van Laarhoven, fractievoorzitter van Gemeentebelangen.

Tijdens de verkiezingscampagne botste het nogal eens tussen Pro3 en Gemeentebelangen. Maar volgens de partijen is alles goed uitgesproken. Pro3 had vooral kritiek op de in haar ogen veel te ambitieuze en dure plannen van het Bruisend Dorpshart. „Wij werken gewoon mee aan een democratisch genomen besluit”, benadrukt Peter Flohr (Pro3). „Ook wees de verkiezingsuitslag uit dat vooral in Kaatsheuvel ons standpunt in meerderheid niet werd gedeeld.” De drie partijen zien het als hun taak om Loon op Zand zelfstandig te laten blijven. "Maar als ze morgen in Den Haag anders beslissen, dan kunnen wij er ook niets aan doen".

De komende weken wordt verder gewerkt aan een coalitie-akkoord, dat rond 16 april klaar zou moeten zijn. Volgens de partijen hebben de kandidaat-wethouders de benodigde kwaliteiten om Loon op Zand in deze financieel lastige tijden goed te besturen. De 60-jarige Ruud van Eijkeren krijgt vrijwel zeker de zware portefeuille van financiën. De andere wethouders houden zoveel mogelijk hun huidige takenpakket. Het college krijgt twee fulltime-wethouders (Broeders en Van Eijkeren) en twee parttimers (Ligtenberg en Aussems). Om moeilijke dossiers zoals de ombuigingen en het inzetten van een goede samenwerking met andere gemeentes is het aantal fte’s uitgebreid naar 3,4.

3 Comments:

Blogger janijsel said...

Als dit echt gaat gebeuren is het je reinste kiezersbedrog.
Een positieve score uit het verhaal is de erkenning van Pro 3 dat ze geen kwaliteit van besturen in huis hebben getuige het aantrekken van een persoon uit Goirle voor de invulling van een wethouderspost.Ik vraag me af wat de achterban van GB hiervan denkt onder aanvoering van P.Roelen . Want een ding staat vast dit gaat in de toekomst zetels kosten. Vanaf nu gaan onze salonsocialisten zich orienteren op en infiltreren in o. a Desk
en andere verenigigen en bolwerken van GB.

01 april, 2010  
Blogger Gerard said...

Beste janijsel, regeren in democratisch Nederland betekent nu eenmaal dat er compromissen gesloten moeten worden anders zou het een dictatuur zijn. Laten we eerst maar eens afwachten wie er hoeveel toe heeft gegeven in de coalitie besprekingen. Ik heb het steeds gezegd, ik heb alle vertrouwen in deze coalitie, ze verdiend een eerlijke kans al zal er altijd voor iedereen wel iets zijn wat men liever anders had gezien. Anders dan in de landelijke is men in de lokale politiek toch meer betrokken bij het reilen en zeilen van de inwoners.

01 april, 2010  
Blogger olijfje said...

Mijn stem is verloren gegaan door op pro3 te stemmen, wat een ballen zeg om nu met de mening van gb mee te gaan , ik had gekozen voor verandering, maar helaas ik krijg hetzelfde terug, dit is echt een vorm van kiezersbedrog, beter hadden ze in de opositie kunnen gaan om bij de volgende verkiezingen sterker te staan en dan te proberen de grootste te worden, nu gaat het nooit lukken, jammer.

03 april, 2010  

Een reactie posten

<< Home